Özakça ve Gülmen'nin aileleri OHAL Komisyonu kapısından çevrildi

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın aileleri OHAL İnceleme Komisyonu'na giderek başvuru sonucunu öğrenmek istedi. Ancak aileler içeri alınmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İşlerine geri dönmek talebiyle açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerinde 247 günü geride bıraktı. Sağlık durumları gün geçtikçe kötüleşen iki eğitimcinin işlerine geri dönmesi için hükümete çağrılar devam ediyor.

Gülmen'in babası Şaban Gülmen ile Özakça'nın annesi Sultan Özakça çocuklarının işlerine iadesi için OHAL İnceleme Komisyonu'na gitti. Ailelerin talebi çocuklarının başvurularının öncelikli olarak Komisyon'da görüşülmesiydi. Ancak bu mümkün olmadı.

'DİLEKÇELERİN AKIBETİNİ VALİLİKTEN ÖĞRENİYORSUNUZ'

KHK ile ihraç edilenlerin itirazlarının görüşüldüğü OHAL Komisyonu'nun çalışmalarını yürüttüğü binanın önüne giden aileler içeriye alınmadı. Kapıdaki görevliye kendilerini içeriye almasını rica eden Sultan Özakça,"Komisyon dilekçeleri incelemeye başladı mı?" diye sordu. Kapıdaki görevli ise "Dilekçelerin akıbetini valilikten öğreniyorsunuz" cevabını verdi.

"Bizim çocuklarımız açlık grevinde. Komisyonda en hızlı şekilde görüşülmesini istiyoruz ve bunları söyleyecek yetkiliyle konuşmak istiyoruz" diyen Sultan Özakça'ya sivil vatandaşların hizmet binasına alınmadığı cevabı verildi. Aileler Komisyon'da muhatap buluncaya kadar ısrarcı olacaklarını söyleyerek hizmet binası önünden ayrıldılar.