Kozağaçlı'ya baro desteği

Barolar Kozağaçlı'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yedi baro açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep ve Kırklareli baroları, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı'nın gözaltına alınmasını, Ankara Adliyesi önünde kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

4 gün içerisinde savcılığa çıkarılmazsa su ve şekeri keseceğini açıklayan Kozağaçlı'ya destek olan meslektaşları adına Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran açıklama yaptı.

'AVUKAT SAVUNDUKLARI KİŞİLER NEDENİYLE YARGILANAMAZ'

Kozağaçlı'nın gözaltına alınma gerekçesinin açıklanmadığını ve ne ile suçlandığını da hâlen bilmediklerini söyleyen Canduran, kamu hizmeti yapan avukatların soruşturmalarında özel düzenlemelerin olduğunu hatırlattı. "Bu düzenlemelerin hiçe sayılmasını, üstüne bir de avukatların hiçbir gerekçe gösterilmeden, yöneltilen suçlamanın ne olduğu açıklanmadan gözaltına alınmalarını kabul etmemiz mümkün değildir" diyen Canduran şöyle devam etti:

"Daha önce tutuklanan 16 meslektaşımız gibi Avukat Selçuk Kozağaçlı da OHAL sürecinde ihraç edildikleri görevlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın avukatı olduğu için gözaltına alınmış ise daha önce de defalarca söylediğimiz ve tekrar söylemek zorunda kaldığımız cümleleri yine hatırlatırız.

Avukat, üstlendiği görevle bağdaştırılamaz! Savundukları kişiler nedeniyle yargılanamaz, tutuklanamaz!"

DİYARBAKIR BAROSU: MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Diyarbakır Barosu da yazılı bir açıklama yaparak Kozağaçlı’nın ve diğer hak savunucularının yanında olduğunu duyurdu. İHD Genel Başkanı Öztürk Tükdoğan’ın gözaltına alınmasını da kınayan Diyarbakır Barosu’nun açıklamasında, OHAL döneminde keyfi gözaltıların arttığına dikkat çekildi.