Kemal Kurkut’u öldüren polisin tutuklanmasına ret

Diyarbakır Newroz’unda üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’u öldüren ve müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık polis Y.Ş’nin delilleri karartacağı ve kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklanması için yapılan başvuru reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Newroz kutlamasına katılmak üzere Malatya'dan Diyarbakır’a gelen ve Evrim Alataş Caddesi üzerinde polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un müebbet hapis istemiyle yargılanan katil zanlısı polis Y.Ş’nin tutuklanmasına yönelik yapılan başvuru reddedildi. 

MA'da yer alan habere göre, Kurkut’un avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, tutuksuz yargılanan davanın tek sanığı Y.Ş’nin delilleri karartacağı, kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklanması talebiyle davaya bakan Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, oy birliği ile aldığı kararda sanık polisin tutuklanmasına yapılan itirazı reddetti.

Mahkemenin kararı şöyle: “Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; sanığın soruşturma aşamasındaki beyanları kendisinin de ateş ettiğini belirtmesi ve dosya kapsamına yansıyan davranış itibariyle kaçacağı ya da suç delillerini yok etmek, gizleme veya değiştirme yönünde bir eylemde bulunacağı yönünde dosyaya yansıyan herhangi bir emare bulunmaması, olay ile ilgili mevcut delillerin büyük ölçüde toparlanmış olması ile birlikte sanığın nüfuz edebileceği bir delil bulunmayışı, tutuklamanın bir tedbir oluşu dikkate alındığında şu aşamada sanık hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin yeterli olduğu anlaşılmakta müştekiler vekilinin sanığın tutuklanması yönündeki talebinin reddine karar verilmiştir.”