HDP Van Milletvekili Geveri: Başka yerde olsaydı kıyamet kopardı

HDP'li Geveri'den 'Kuran yakıldı' tepkisi: Başka bir ülkede yapılsaydı, kıyamet kopardı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Van'da bir evin yakılarak kullanılamaz hale getirilmesini gündeme getirdi.

Van’ın Özalp ilçesine bağlı Mollatopuz Köyü’nde askerler ihbar gerekçesiyle İsmail Candemir adlı köylünün evinde arama yapmak istemişti. Askerlerin, eve sis bombası atması sonucu evdeki bütün eşyalar yanmıştı. Yanan eşyalar arasında Kuran olduğu iddia edilmişti.

'SİVİLLERİN YAŞADIĞI EVİ YAKTILAR'

Van'daki ev yangınını gündeme taşıyan Geveri, "Yakın bir zamanda, Van'ın Özalp ilçesinin Meletopuz köyünde bir ev jandarma tarafından ve mülki amirin talimatıyla, güya 'terörle mücadele' adı altında yakıldı. Ev oturulamaz hale geldi. Bu evdeki insanlar şu an, kışın başında, dışarıda. İki gözlü bu ev muhtarın bütün itirazlarına rağmen, evin kız çocuğunun kontrolüne rağmen, açılan cam ve pencerelere rağmen asker eliyle 2 metre yakınından önce gaz bombası ve daha sonra el bombası atılarak hem yıkılmış hem de yakılmış."

Van'da askerlerin sis bombası attığı ev yandıVan'da askerlerin sis bombası attığı ev yandı

'KIYAMETİ KOPARIRDINIZ!'

"Başka bir ülkede böyle bir zulüm, böyle bir haksızlık ve kutsallara yönelik böyle bir saygısızlık yapılsaydı, emin olun ki burada kıyamet koparırdınız" diyen HDP'li Adem Geveri, "Kur'an Van'da yakılıyor, kimsenin umurunda değil. Vatandaşın evi yakılıyor, kimsenin umurunda değil. İnsanların umutları yıkılıyor, kimsenin umurunda değil. En kötüsü birlikte yaşama olan umudumuz, inancımız ve güvenimiz tamamen bitmiş durumda" diye ekledi.