Mersin'de yörükler karda mahsur kaldı

Mersin'in Merkez Toroslar ilçesine bağlı Cocak Deresi bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yörükler mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin 10 saatlik çalışması sonucu yol açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toroslar ilçesine 38 kilometre uzaklıktaki Tırtar Mahallesi'ne mevsimin ilk karı yağdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tırtar Mahallesi'nde aniden etkili olan kar yağışının ardından harekete geçerek, karla mücadele çalışması başlattı. Cocak Deresi bölgesinde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan Yörükler ve hayvanları, ekiplerin 10 saatlik çalışması sonunda kurtarıldı.

Bir metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle kapanan 25 kilometrelik yolu açarak, mahsur kalan Yörükleri ve koyunlarını kurtaran ekipler, aç kalan hayvanlara da yem götürdü. Ekipler bir yandan da yolda tuzlama çalışması yaptı.

Aniden yağan kar nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Arslanköy Mera Birlik Başkanı Hasan Dudaklı "24 saattir yağan kardan dolayı koyunlarımız ile birlikte mahsur kaldık. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, buraya kadar gelerek, yoğun bir çalışma sonrası yolumuzu açtı. Burada toplam yedi sürü var. Kardan dolayı biz yem getiremedik ve koyunlarımız açlıktan ölecekti. Aniden bastıran kar nedeniyle mağdur olacaktık" dedi.

(MERSİN-DHA)

Etiketler Mersin kar mahsur yörük