Öğrenciden öğretmene not tehdidi!

MEB'in 12 ilde başlattığı öğretmene zorunlu performans değerlendirmesi sonucu, öğrenciler sosyal medyada öğretmenlerini tehdit etmeye başladılar. Sosyal medyada, not verme sırasının kendilerine geçtiğini yazan öğrenciler, “Şimdi yandın hocam”, "Yıl intikam yılıdır" gibi ifadeler kullandılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 12 ilde başlattığı, öğretmenlerin performanslarının değerlendirilmesini sağlayan uygulama, bazı öğrencilerin öğretmenlerini tehdit etmesine sebep oldu. Öğrenciler sosyal medyada performans notu üzerinden öğretmenlerine tehdit içerikli yorumlar yaptılar.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmen Strateji Belgesi’nde yer alan ve kamuoyunda tepki çeken “Öğretmene zorunlu performans değerlendirmesi” uygulaması, geçtiğimiz günlerde 12 pilot ilde 413 bin 500 öğretmen için başlatıldı.

Eğitim sendikalarının eleştirdiği, öğretmenine not verme hakkını içeren uygulamanın başlamasının ardından, bazı öğrenciler sınavlarda aldıkları notlar üzerinden öğretmenlere yüklendi. Sosyal medyada, “not verme sırasının kendilerine geçtiğini” yazan öğrenciler, “Şimdi yandın hocam”, “Türkiye’deki bazı öğretmenler sıfır alır”, “Hocam 100 ver, ben de 100 vereyim”, “Hocam sözlüleri daha girmedim haberiniz olsun”, “Bir düşük ver de göreyim”, “Hocam sözlüm en son kaça olur?”, “Yıl intikam yılıdır." "Kimse not için yanıma gelmesin” gibi ifadeler kullandılar.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise yaşananlara tepki göstererek Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a tek tek öğrenci yorumlarını iletti.

Öğretmenlere performans notu dönemiÖğretmenlere performans notu dönemi