Barış Anneleri, Öcalan için açlık grevinde

Barış Anneleri İnisiyatifi'nde yer alan 28 kadın, Öcalan'a yönelik tecride son verilmesi talebiyle açlık grevine başladı. Diyarbakır'daki eylem, cumartesi gün sonlandırılacak. Başka illerde de eş zamanlı açlık grevleri başlatılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Mehmet Aslan, İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan'dan 1 yıldır haber alınamadığını belirterek, görüşme için bir heyete izin verilmesi çağrısında bulundu. Barış Anneleri İnisiyatifi de, Öcalan'ın durumuna dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'da açlık grevine başladı. Eylem 3 gün sürecek.

Açlık grevine başlayan 28 kadın adına basın açıklaması yapan Nafiye Yiğit, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit kaldırılıncaya kadar değişik eylemler gerçekleştireceklerini söyledi. Yiğit, Öcalan’a yönelik tecridin bir an önce kaldırılmasını isteyerek, “Bizler anneyiz. Çocuklarımız için yüreğimiz yanıyor. Tecrit kaldırılsın, barış gelsin, çocuklar ölmesin” dedi.

Açlık grevinin cumartesi günü akşam bitirileceğini söyleyen Yiğit, Barış Anneleri İnisiyatifi’nin örgütlü olduğu diğer illerde de eş zamanlı açlık grevinin başlayacağını ifade etti.

DBP: HABERLER ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Açıklamaya katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Mehmet Aslan da, açlık grevine katılan kadınlara destek verdi. Bir yıldır Öcalan’dan haber alınamadığını ve sosyal medyada kendisiyle ilgili çıkan haberlerin endişeye neden olduğunu belirten Aslan, bir heyetin Öcalan’a görüşmesi gerektiğini söyledi.

Aslan, “Öcalan sıradan bir tutuklu değildir, AKP hükümeti böyle yaklaşamaz. Öcalan’a yönelik tecrit uygulaması yeni çatışmalara neden olur ve bu kimseye bir şey kazandırmaz” dedi.

Aslan, konuya duyarlılık gösteren Barış Anneleri’ni desteklediklerini sözlerine ekledi.

(DUVAR)