Nuriye Gülmen'in babası: Evladını görmeye 5 dakika yeter mi?

Nuriye Gülmen’in babası Şaban Gülmen: Evladımızı 5 dakikaya nasıl sığdıracağız?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Görülen üç duruşmasına da çıkarılmayan Nuriye Gülmen, Numune Hastenesi’nin tutuklu koğuşunda açlık grevine devam ediyor. Babası Şaban Gülmen, hastanede uygulanan 5 dakikalık görüş sınırlamasına tepki gösteriyor.

Baba Gülmen, “5 dakikaya nasıl sığdıracağız. Birileri fedakârlık yapmak zorunda. Biz, bu hakkı avukatlara veriyoruz. Çünkü onlar müdafaa edecek. İnsan evladını görmek istemez mi?” diye konuştu. Şaban Gülmen, OHAL Komisyonu’nun işlevsel hale gelmesini talep etti.

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, kızı Nuriye’ye destek olmak için Ankara’ya gelen Şaban Gülmen, hastanede uygulanan 5 dakikalık görüş sınırlamasına tepki gösteren gösterdi. Gülmen, "5 dakikaya ne ve nasıl sığdıracağız. Birileri fedakârlık yapmak zorunda. Biz, bu hakkı avukatlara veriyoruz. Çünkü onlar müdafaa edecek. İnsan evladını görmek istemez mi" diye sordu.

Kızı Nuriye’yi kendisine göstermemeye çalıştıklarını belirten Şaban Gülmen, “Bir sürü şey söylüyorlar. ‘Vakti kaçırdınız’ diyorlar. Benim gelirim var mı? Ben Kütahya’ya sürekli nasıl gidip geleyim? Ankara’da kalsam nasıl yaşayayım? Bunu yetkililer düşünmüyor mu? Biz bu toplumun insanı değil miyiz” diye tepkisini dile getirdi.

Kütahya’da Emniyet güçleri tarafından “Evleriniz yakılır, taşlanır” diyerek tehdit edildiklerini aktaran Şaban Gülmen, bunu halkın yapmayacağını ifade etti ve iktidardan toplumu ayrıştırmama talebinde bulundu.

Kızı Nuriye ve Semih Özakça’nın da dahil olduğu tüm OHAL mağdurları için OHAL Komisyonu’nun işlevsel hale gelmesini talep eden Şaban Gülmen, “Atılan sadece Nuriye Semih değil. Bir sürü insan var. Bunların bir de aileleri var. Aileler de perişan, aileler de mağdur. Bu OHAL Komisyonu nasıl çalıştırılacaksa tek isteğimiz; çocuklarımızın bir an evvel işe dönmesi” ifadelerini kullandı.