Özgür Gündem davası başlıyor

Özgür Gündem, davası bugün görülecek. Gazeteciler dava öncesi dayanışma çağrısı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet ve Özgür Gündem gazetelerinin ana davaları bugün görülecek. Gazeteciler iki ayrı davada bugün hakim karşısına çıkacak. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde hem Cumhuriyet davası hem de Özgür Gündem davası görülecek.  Gazeteciler ise yargılananın gazetecilik olduğuna dikkat çekerek haber alma ve verme hakkına sahip çıkmak için duruşmalara katılım çağrısı yaptı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile ilgili 16 Ağustos 2016’da İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından açılan davanın 5’inci duruşması ise Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00’da görülecek. Gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyeleri Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Bilge Aykut, Ragıp Zarakolu ve Filiz Koçali, Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ve Yazar Eren Keskin’in yargılandığı davada tutuklu yargılanan Kızılkaya 440 gün, Sancılı ise 301 gün sonra 5’inci defa mahkemeye çıkacak.

Sosyal medyadan her iki davaya da katılım çağrısı yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası, “Cumhuriyet ve Özgür Gündem davalarında yargılanan #GazetecilereÖzgürlük demek için #Yarın9daÇağlayanda buluşuyoruz. #GazetecilikSuçDeğildir” diye yazdı.

İnan Kızılkaya’nın kardeşi Hasan Kızılkaya, basın özgürlüğüne sahip çıkmak isteyen herkesin yarın Çağlayan Adliyesi’nde olması gerektiğini belirtti. (Kaynak: Evrensel)