HDP'liler, Abdullah Öcalan'la görüşe izin verilmesi için açlık grevine başladı

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesini isteyen HDP'liler, İzmir'de açlık grevine başladı. Açıklamada, "Sayın Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda kaygılıyız" denildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - HDP İzmir İl Örgütü, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle açlık grevine başladı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmemesi, İzmir'de HDP'liler tarafından protesto ediliyor. HDP'liler süresiz ve dönüşümlü açlık grevine başladıklarını açıkladılar.

HDP İzmir İl Örgütü'nün açıklamasında, Öcalan'ın sağlık durumu hakkında kaygılar olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Sayın Abdullah Öcalan, 18 yıldır hiçbir evrensel hukuk ilke ve uygulamalarında karşılığı bulunmayan, keyfi ve insanlık dışı özel bir politikanın yürütüldüğü ‘İmralı Sistemi’nde ağır tecrit koşulları altında bulunmaktadır. Özellikle, son 2,5 yıldır derinleştirilen mutlak tecrit koşullarında kendisinden haber alınamıyor, ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Son dönemde Ada’daki durum ile ilgili gayr-i resmi hesaplardan yayılan vahim iddialar son derece tehlikeli ve kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Sayın Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda kaygılıyız. Ağır tecrit koşullarının bir an önce sonlanması en ivedi talebimizdir." (DUVAR)