Birikim: Osman Kavala finansörümüz değil, birlikte anılmaktan gurur duyduğumuz bir okurumuz

Birikim dergisi gözaltına alınan işadamı Osman Kavala ile ilgili bir açıklama yaptı. Kavala'nın gözaltına alınması ve hakkında başlatılan medya kampanyasının kınandığı açıklamada, Kavala'nın Birikim dergisinin yöneticisi, finansörü, ortağı değil, okuru olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birikim dergisi, 18 Ekim günü Gaziantep dönüşü, İstanbul Atatürk Havalimanı'ında gözaltına alınan işadamı Osman Kavala ile ilgili bir açıklama yaptı.

Birikim'in internet sitesinde 'Zorunlu Bir Açıklama' başlığıyla yayınlanan açıklamada, Kavala'nın gözaltına alınmasının ardından uzun süredir planlandığı anlaşılan bir iftira kampanyasının başlatıldığı belirtildi.

"Osman Kavala ile 1980 öncesinde Birikim dergisinin bir okuru olarak tanıştık" ifadesine yer verilen açıklamada şöyle denildi: "Osman Kavala dostumuz, arkadaşımız, aynı dünya özlemini ve inancını paylaştığımız, adımızın birlikte anılması bizlere ancak gurur veren bir insandır. 42 yıldır varolan Birikim dergisinin yöneticisi, finansörü ortağı değildir."

Açıklama'da Kavala'nın gözaltına alınması ve hakkında başlatılan medya kampanyası da kınandı. Birikim'in internet sitesine konulan açıklamanın tam metni şöyle:

(HABER MERKEZİ)

Kavala darbe soruşturmasından alınmışKavala darbe soruşturmasından alınmış

Kavala'nın eşi Ayşe Buğra: Acele değerlendirmeler yapmayınKavala'nın eşi Ayşe Buğra: Acele değerlendirmeler yapmayın

Osman Kavala havaalanında gözaltına alındıOsman Kavala havaalanında gözaltına alındı