Adalet Bakanlığı 'vize verilmedi' iddiasını yalanladı

ABD'nin, Washington'a gitmek isteyen Adalet Bakanlığı yetkililerine vize vermediği öne sürüldü. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise vize başvurusu yapılmadığı ve iddianın doğru olmadığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin, Türkiye'den ABD'ye gitmek isteyen Adalet Bakanlığı yetkililerine vize vermediği iddia edildi. Yazılı açıklama yapan Adalet Bakanlığı, daha önceden planlanan ziyaretin iptal edildiğini ve herhangi bir vize başvurusu yapılmadığını belirtti.

CNN Türk'ten Serdar Cebe'nin haberine göre, heyette, Aytekin Sakarya (Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü), Mehmet Ökmen (Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı), Orhan Cuni (Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tetkik hakimi/Alternatif Çözümler Daire Başkanı), Merve Özcan (Tetkik Hakimi), Prof. Dr. Mustafa Serdar Özbek (Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi) yer alıyordu. ABD'nin Türkiye'ye uygulanan vize kısıtlaması nedeniyle başvuruları onaylamadığı öne sürüldü.

BAKANLIK: HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Adalet Bakanlığı, vize verilmediği iddiasının doğru olmadığını belirtti. Vize başvurusu yapılmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın yayın organlarında yer alan 'ABD, Adalet Bakanlığı heyetine vize vermedi' başlıklı haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Bakanlığımızdan bir heyet, 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında ABD resmi makamlarınca yapılan bir davet üzerine, bu ülkeye bir çalışma ziyareti planlamıştır. Ancak iki ülke arasında son dönemde yaşanan vize krizi nedeniyle adı geçen ziyaret Bakanlığımızca iptal edilmiştir. Doğal olarak Bakanlığımız mensuplarının şahsen veya onlar adına resmi kanallardan yapılmış herhangi bir vize başvurusu da bulunmamaktadır. Dolayısıyla 'Adalet Bakanlığı heyetine vize verilmediğine' ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır."