Kadın siyasetçilerden Öcalan mektubu

Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu kadın siyasetçiler Adalet Bakanlığı'na mektup göndererek Öcalan'ın durumunu sordular.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kandıra 1 Nolu F Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan kadın siyasetçiler, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin bir mektup yazdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun, HDP milletvekilleri Çağlar Demirel, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk adına imzalanan mektup Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

'İMRALI TÜM TÜRKİYE HALKLARINI İLGİLENDİRMEKTEDİR'

Kadın siyasetçilerin gönderdiği mektupta, “Ulusal ve uluslararası hukuk yok sayılarak 18 yıldır ağır tecrit koşullarında bulunan Sayın Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine ilişkin son dönemlerde kamuoyuna yansıyan durum, ailesi başta olmak üzere tüm Kürdistan halkı, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan çevreleri endişeye sürüklemiştir" denildi.

Öcalan'ın 2013-2015 yılları arasında sürdürülen diyalog dönemindeki çalışmalarının sadece Kürtlerden değil, tüm Türkiye halklarından destek gördüğü ifade edilen mektupta, "İmralı’da gelişen her gelişme başta Kürt halkı olmak üzere, tüm Türkiye halklarını ilgilendirmektedir. En son Sayın Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklama endişeleri gidermekten uzaktır. Sayın Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının güvenceye alınması başta Türkiye hükümeti ve CPT olmak üzere hem ulusal hem de uluslararası kurumların sorumluluğundadır. Bunun için derhal İmralı işkence sistemine son verilmeli, ailesi, avukatları, siyasi heyetler ile görüşmesi sağlanarak kamuoyunun endişeleri gidermelidir. Kandıra 1 Nolu F tipi Cezaevi’nde bulunan kadınlar olarak hükümeti ve CPT’yi sorumluluğa davet ediyor, Sayın Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması için demokrasi güçlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve kamuoyuna duyarlılığa çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)