CHP'li Kara'dan Baykal açıklaması: Durum ciddi, ama daha ümitliyiz

CHP Antalya Milletvekili, beyin cerrahı Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal’ın tedavi süreciyle ilgili bilgi verdi. Kara, “Durum ciddiyetini koruyor ama 2 gün önceye göre daha umutluyuz. Biraz daha pozitif bulgularımız var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisinde 3 gün geride kaldı. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara “Durum ciddiyetini koruyor ama 2 gün önceye göre daha umutluyuz. Biraz daha pozitif bulgularımız var” dedi.

Baykal gibi Antalya Milletvekili olan Niyazi Nefi Kara aynı zamanda beyin cerrahı. Kara, Baykal’ın hastaneye kaldırılmasının ardından da tedavi için farklı uzmanlık dallarından hekimlerin yer aldığı konsey içinde yer aldı. Tedavi süreciyle ilgili kararların alındığı tüm toplantılara ve açıklamalara katılan Kara ekiple ilgili, “Ben de 20 yıl önce İbni Sina’da çalıştım. Hepsi tanıdığımız, birlikte çalıştığımız arkadaşlar” dedi.

Niyazi Nefi Kara

Baykal’ın sağlığıyla ilgili, “Durum ciddiyetini koruyor ama 2 gün önceye göre daha umutluyuz. Biraz daha pozitif bulgularımız var” diyen Kara 3 günlük süreçte yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

“Ateşi vardı, kalple ilgili bazı problemler oldu hepsi kontrol altına alındı. Beyinde basınç yüksekti o kontrol altına alındı. Sonra gelişen bazı rutin problemler vardı onlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Adım adım daha iyi olacağına inanıyoruz.”

'TEDAVİ SÜRECİYLE İLGİLİ SORUN YOK'

Kara, “umutlu musunuz?” sorusunu “Biz hekimler umudumuzu saklarız, ilkesel olarak sonuna kadar mücadele ederiz” sözleriyle yanıtlarken beyne müdahalenin hasar bırakabileceği iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Biz aslında beyne hiç müdahale etmedik. Sadece damara stent konuldu. Kafatası kemiğinde bir kısım alındı, beynin genişlemesi için yer açıldı. Şimdi basınç düştü her geçen gün daha iyiye gidiyor. Her şeyin normale dönmesini bekliyor destek tedavisini sürdürüyoruz. Tedavi süreciyle ilgili sorun yok. Ama yaş önemli. Ne kadar kendimize bakarsak bakalım, 40’ından sonra vücut herkes için gerileme evresine girer. Önümüzdeki süreç organlar, vücut açısından başka sorunlar çıkarır mı bilemeyiz. Ama her türlü gelişmeye karşı hazır çok iyi bir ekip var orada.”

İleriye dönük bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirten Kara, “Beyin diğer organlara benzemez. Pat diye kötüleşir ama milim milim iyileşir. Biz umudumuzu koruyor ve mücadele ediyoruz” dedi.

HDP'DEN ZİYARET

Bu arada HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili  Filiz Kerestecioğlu ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Ankara'da İbni Sina Hastanesi'ne Deniz Baykal için geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Heyet baykal yoğun bakımda olduğu için, hastanede bulunan yakınları ve CHP milletvekilleriyle görüştü.