'Baykal'ın durumunda umutlandıran bulgular var'

Deniz Baykal'ın yoğun bakımda tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş "Kanamada gerileme var, kötüye gidiş yok. Nörolojik bulgularında olumlu gelişmeler var" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ndeki kritik 72 saati atlattı. Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili saat 13.30'da açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş "Bizi umutlandıracak bulgular var" dedi.

Son 24 saatte ödem ve kanamada gerileme olduğu belirten İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: "Uyutulma işlemi devam ediyor. Cihazlı solunum desteği devam ediyor. Bizi umutlandıran bulgular var. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Nörolojik bulguların görülmesi için zaman zaman uyandırılıyor. Nörolojik bulgularında olumlu gelişmeler var. Basıncın azaltılması için kafatasından belli bir bölüm açılıyor. Arkadaşlarımız yüksek enerji ile sayın Baykal'ın iyileşmesi için çaba gösteriyorlar. Gerektiği zaman gerekli tetikler yapılır. Bugün için planlanan yok. Daha sonraki süreçte ne gelişeceğini bizler de göreceğiz."

İbiş ayrıca "Hastaneden yapılan bilgilendirmeler dışında hiçbir spekülasyona itibar etmeyin" çağrısında bulundu.

4 GÜNDE, 3 AMELİYAT

Deniz Baykal'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi ise sürüyor. DHA'nın haberine göre; beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı. Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi. Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenildi.

BAKAN DEMİRCAN: UYUTMA DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise "Uyutma devam ediyor, beynin istirahat ettirilmesi için. Şu anda gelişmeler olumlu" dedi.

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)