Tutuklu Gazeteci Mahir Kanaat'in eşi Sevgi Öztürk Kanaat: Sesimize ses katın

Tutuklu Gazeteci Mahir Kanaat'in eşi Sevgi Öztürk Kanaat 24 Ekim'de başlayacak dava öncesi 'destek' çağrısı yaptı. Sevgi Öztürk Kanaat "Sesimize ses katın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 gazetecinin yargılandığı 'sosyal medya' davası 24 Ekim’de başlıyor. Bundan 297 gün önce gözaltına alınan gazeteciler Mahir Kanaat, Tunca Öğreten, Ömer Çelik, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın tam 305 gün sonra hâkim karşısına çıkacak.

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın maillerini yayımlayan RedHack’in paylaşımlarını sosyal medyada paylaşmak ve haberleştirmekle suçlanan gazetecilerden Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve Ömer Çelik 24 gün süren gözaltılarının ardından tutuklanırken, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın savcılık ifadelerinin ardından mahkemece serbest bırakılmıştı.

'MAHİR'İ BEKLİYORLAR'

Birgün'den Can Uğur'un haberine göre,  tutuklu yargılanan isimler kadar bu isimlerin yakınları da verilecek kararı merakla bekliyor. Tutuklu bulunduğu günlerde oğlu olan Birgün çalışanı Mahir Kanaat özgürlüğüne kavuşacağı günü beklerken yakınları da Mahir Kanaat’e kavuşmayı.

Kanaat’in eşi Sevgi Öztürk Kanaat davaya çok kısa bir süre kalan BirGün’e konuştu. Kanaat eşinin komik gerekçelerle suçlandığını söyleyerek serbest bırakılacağı günü beklediklerini ifade etti. Sevgi Öztürk Kanaat şunları söyledi: Bizimi içimiz rahat. Mahir’in ve diğer yargılanan isimlerin suçsuz olduğunu biliyoruz. Eminiz ki özgürlüğüne kavuşacak. Bu gerekçelerle bir insanın özgürlüğünden mahrum bırakılması her şeyden önce vicdanı yaralıyor. Dilerim bu durum son bulur ve herkes özgürlüğüne kavuşur. Bir de bu dava sadece 6 kişinin davası değil. Hepimizin başına gelebilecek bir olay o nedenle duyarlı tüm kesimleri davayı takip etmeye davet ediyorum. Sesimize ses katsınlar.