'Gökçek yolun sonuna geldi' iddiası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istifa talebine direnen Gökçek'in pes ettiği öne sürüldü. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Gökçek krizinde sona gelindi. Erdoğan’ı ikna edemeyeceğini anlayan Gökçek’in istifa kararı aldığı söyleniyor" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul ve Düzce'nin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın isim vererek istifalarını istediği Ankara, Bursa ve Büyükşehir belediye başkanlarıyla ilgili bu hafta yeni gelişmeler yaşanabileceği belirtiliyor. İstifa talebine direnen belediye başkanlarının ikna edilememeleri halinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak, haklarında soruşturma başlatılacağı iddiası hükümete yakın Sabah gazetesinin ardından, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi tarafından da gündeme getirildi.

Selvi, 'Gökçek istifa ediyor mu?' başlıklı yazısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugüne kadar "Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım, yolsuzluğum mu var, FETÖ’cü müyüm, neden istifa edeceğim?. İstifa etmeyeceğim, beni görevden alsınlar" diyerek, istifa talebine direndiğini yazdı.

Yazısında, "Gökçek direnmeye başlayınca, Ankara İl Başkanlığı’nda belediye meclis üyeleri ile toplantı yapılarak, belediye meclisinde karar alınmaması istendi. Bu, Gökçek’in kilitlenmesi anlamını taşıyordu" satırlarına yer veren Selvi, şöyle devam etti:

"Gökçek, bu adımın ne anlama geldiğini gördü. Gökçek’in istifası netleşirse sırada Balıkesir ve Bursa Belediye Başkanları var. Gökçek’le ilgili sürecin kolay olmayacağı biliniyordu. Öyle de oldu. Ama sanıyorumGökçek krizinde sona gelindi. Erdoğan’ı ikna edemeyeceğini anlayan Gökçek’in istifa kararı aldığı söyleniyor. Peki Gökçek giderken yerine kim gelecek? İbre şimdilik Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den yana."