Ankara'ya gelen ABD heyetinin başkanı: Krizde ben belirleyici değilim

ABD Dışişleri Heyeti Ankara'ya geldi. Heyet Başkanı Cohen, vize kriziyle ilgili soruya "Belirleyici olan ben değilim" yanıtını verdi. ABD Büyükelçiliği ise "Acil insani ve sağlık durumlarında vize başvurusu almaya başladıklarını" duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Türkiye ile ABD arasında başlayan vize krizinin ardından, Washington'dan ilk kez bir heyet Ankara'ya geldi. ardından ilk kez heyetler arası görüşmelerde bulunacak ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Ankara'ya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet bugün öğleden sonra Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Cohen, gazetecilerin iki ülke arasındaki vize kriziyle ilgili sorusuna "Belirleyici olan ben değilim" yanıtını verdi.

ABD Dışişleri heyetinin yarın Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün başkanlığındaki Türkiye heyetiyle vize sorununu görüşmek için bir araya geleceği belirtiliyor.

ABD ACİL İNSANİ VE SAĞLIK DURUMLARINDA VİZE BAŞVURUSU

ABD Dışişleri heyetinin Ankara'ya inmesinden bir süre sonra ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 'acil insani ve sağlık durumlarında vize başvurusu alınacağını' duyurdu. ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada bu tür durumlarda vize başvurusu yapılabilecek link verildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler ABD Ankara heyet