'Mülkiyeliler Birliği'ne talibiz' bildirisi

Aralarında KHK ile ihraç edilen 9 barış imzacısı akademisyenin de bulunduğu genç SBF'liler, Mülkiyeliler Birliği yönetimine talip olduklarını açıkladı. Yayımlanan bildiride, 'fakültenin ve Mülkiye değerlerinin tasfiyesi sürecinde Mülkiyeliler Birliği'nin tavrının ürkek ve yetersiz' olduğu savunuldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek mart ayı başında yapılması planlanan kongrede Mülkiyeliler Birliği Derneği'nin yönetimine talip olduklarını açıklayan, aralarında 9 "barış imzacısı akademisyen" ile yeni mezun gençlerin de bulunduğu isimler, yayımladıkları bildiride, Mülkiyeliler Birliği'nin tasfiyeler karşısındaki tutumunu eleştirdiler.

"Fakültemize ve değerlerimize yönelen saldırıları göğüslemek konusunda aciz kalınmıştır" denilen bildiride, barış imzacısı akademisyenler Dinçer Demirkent, Pınar Ecevitoğlu, Canberk Gürer, Mutlu Arslan, Celil Kaya, Nail Dertli, Elçin Aktoprak, Onur Can Taştan ile Onur Özgür'ün de imzası bulunuyor.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan bildiride şunlar dile getirildi:

DERSLER VE ARAŞTIRMA MERZELERİ KAPATILDI: Ülkemizin içinden geçtiği zorlu koşullardan, buna benzer her dönemde olduğu gibi, Fakültemiz ve Mülkiyelilerin temsil ettiği değerler de payını almıştır. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin onlarca öğretim üyesi, hiçbir hukuki dayanağı olmayan OHAL KHK’leri ile fakültelerinden ihraç edilirken, Mülkiye’yi Mülkiye yapan dersler ve araştırma merkezleri kapatılmıştır. Mülkiyelilerin temsil ettiği eşit ve özgür yurttaşlık hakları, emeğin hakları, barış, demokrasi ve hukukun üstünlüğü, kamu yararı, laik ve bilimsel eğitim değerleri ayaklar altına alınmıştır.

ÜRKEK VE YETERSİZ: Fakültemizin, Mülkiyelilerin ve onların temsil ettiği değerlerin tasfiye edilmeye çalışıldığı bu dönemde, hepimizi etrafında toplaması gereken örgütümüz Mülkiyeliler Birliği’nin aldığı tavır son derece ürkek ve yetersiz olmuş, Fakültemize ve değerlerimize yönelen saldırıları göğüslemek konusunda aciz kalınmıştır.

Hâlbuki Mülkiyeliler Birliği sıradan bir sivil toplum örgütü değildir. Ülkemizin toplumsal mücadele tarihinde hatırı sayılır bir yer tutmaktadır. Mülkiyeliler Birliği, yıllarını bir arada geçiren, her dönemden bir sonrakine ilişkilerini, dayanışmasını ve hafızasını aktaran, birçok konuda farklı düşünse de aynı dert etrafında birleşebilenlerin adıdır ve bu özelliğini de sürdürmelidir.

TEK BAŞINA HAKLI OLMANIN YETERSİZ KALDIĞI BİR DÖNEMDE: Bu nedenle bizler, Mülkiyeliler Birliği’ni ve temsil ettiği değerleri yeniden görünür kılmak, Fakültemize ve Mülkiyeliler Birliği üyelerine yönelen tasfiyeye karşı güçlü bir hukuki mücadele ve dayanışma sergilemek için Mülkiyeliler Birliği yönetimine talip olduğumuzu açıklıyoruz.

Tek başına haklı olmanın yetersiz kaldığı bir dönemde, yeniden el ele vererek haklılığımızı daha güçlü dile getirmeyi en temel sorumluluğumuz olarak görüyor, hep birlikte bu duruşu büyütebileceğimize olan inancımızla desteğinizi bekliyoruz.

Bildiriye imza atan isimler şöyle:

Dinçer DEMİRKENT

Pınar ECEVİTOĞLU

Evrim Can İFLAZOĞLU

Çiğdem GÖNEN

İlker AKÇASOY

Zeynep UYANIK

Nail DERTLİ

Suzan TUNCER

Canberk GÜRER

Elçin AKTOPRAK

Ömer Tan BASTI

Aslı CİHAN

Mehmet Can TAN

Şive BORA

Evren ÖZER

Mehmet BİLBER

Deniz GÜRSOY

Kübra CEVİZ

Onur Can TAŞTAN

Nur MEÇ

İbrahim AKBAŞ

Tuğba EMİROĞLU

Onur ÖZGÜR

Dicle YILDIRIM

Mutlu ARSLAN

Celil KAYA

Barış ARSLAN (DUVAR)