Gazeteci Erdoğan Alayumat'a hücre cezası

Tarsus Cezaevi'nde süngerli odaya konulan gazeteci Erdoğan Alayumat ve diğer tutuklulara şimdi disiplin cezası verildi. Erdoğan Alayumat, gardiyanlar tarafından darp edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Mersin Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanı Serkan Erdoğan’ın yerlerde sürüklenip süngerli odaya konulmasının ardından bu kez iletişim ve hücre cezası verildi.

Dün müvekkilleriyle görüşen avukat Tugay Bek, Alayumat ve Zeki Çiçek'e 3'er gün hücre cezası yanı sıra Alayumat ve Çiçek'le birlikte darp edilen tüm tutuklulara da bir ay ziyaretçi yasağı getirildiğini aktardı. Bek, darp edenler hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin hiçbir işlem yapılmadığını belirtti.

'DARP EDENE DEĞİL DARP EDİLENE SORUŞTURMA'

Darp eden değil darp edilenlere ceza verildiğini hatırlatan avukat Bek, şunları aktardı: "Gazeteci Erdoğan Alayumat ve koğuşunda bulunanlar darp edilmesinden sonra 10 Ekim'de cezaevinde kendisi ile görüştüm. Savcılığa yapmış olduğumuz suç duyurusunda ivedi olarak mağdurların vücutlarındaki darp izlerinin tespit edilmesini talep etmiş olmamıza rağmen şu ana dek hiç bir işlem yapılmadığını gördük. Sayım konusunda idarenin baskıcı uygulaması devam ediyor. Geçen hafta basına yansıyan ve şikayet ettiğimiz darp olayı sonrası cezaevi idaresi darp edilen mahkumlar hakkında derhal disiplin soruşturması başlatmış ve hızla sonuçlandırmış.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 2 Ekim’de 20-30 kadar gardiyanın giderek, ayakta ve tek sıra halinde sayım istemiş, tutukluların bunu kabul etmemesi ardından cezaevi birinci ve ikinci müdürünün talimatı ile odada bulunan infaz koruma memurları tarafından tutuklular tekme ve yumrukla yoğun bir şekilde darp edildi. Yerlerde sürüklenerek darp edilen tutuklulardan gazeteci Erdoğan Alayumat ve tutuklu Zeki Çiçek darp edilerek, "Süngerli Oda" diye tabir edilen hücreye konulmuştu. Çırılçıplak soyulan Alayumat, infaz koruma memurları tarafından darp edilirken "Gazeteci bunları da yaz" diyerek alay edilmişti. Aynı gün darp edilen Serkan Erdoğan, Erdoğan Alayumat, Mübarek Aksu, Hayrullah Turan, Zeki Çiçek, Mehmet Sekin, Şemsettin Koyun, Hadi Elçiçek, Serko Minkara, Özgür Özçelik, Özgür Kutlu, Taner Sala ve Mahfuz Çiçek adına Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına, “İşkence, kötü muamele, tehdit ve hakaret, görevi kötüye kullanmak”tan suç duyurusunda bulunulmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığı öğrenildi. (Kaynak: MA)