İzmir'de 10 Ekim anması

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Ankara Katliamı'nın 2. yıldönümünde yaşamını yitirenleri anmak için Alsancak Türkan Saylan Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - 10 Ekim 2015’te Ankara Garı'nda gerçekleşen katliamın ikinci yıldönümünde İzmir’de Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anma gerçekleştirildi. Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nin çağrıcısı emek-meslek örgütleri ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan anmada katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve “Katilleri tanıyoruz unutmadık unutmayacağız” yazılı pankart açıldı.

'ACIMIZ VE HASRETİMİZ KADAR, ÖFKEMİZ DE TAZE VE DİRİ'

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, mitinge katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin Ankara Garı önünde yürüyüşe hazırlanırken, birbiri ardına patlayan iki ayrı canlı bombanın hedefi olduklarını hatırlatarak, "Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 102 arkadaşımız patlamalarda hayatını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise çeşitli biçimlerde yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz, her geçen gün daha da büyüyor. Bilinmesini isteriz ki, acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze ve diri duruyor’’ dedi.

"Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirilen katliamı adeta seyreden istihbarat birimlerine, patlama gecesi olay yerini TOMA’larla yıkayarak delilleri karartan emniyet yetkilerine, dönemin Başbakanına, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargılanması taleplerini görmezden gelen mahkeme heyetine, her Ekim ayı başında 'gösteri yasağı' ilan eden Ankara Valiliği’ne öfkelerinin devam ettiğini" dile getiren Güven şöyle konuştu, "Bizler 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'yle, ülkemizde yaratılan savaş atmosferine, çatışma ve katliamlara dur demek istemiş, on binlerce yol arkadaşımız ile Ankara’da bir araya gelmiştik. Adeta bugün giderek bir savaş sarmalı içerisine hapsedilen Türkiye'yi öngörmüştük. Savaşlar olmasın, analar ağlamasın demiştik. O günkü o barış çığlığının Türkiye için Ortadoğu için ve Dünya için ne kadar ne kadar değerli olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor." Güven sözlerini şöyle sürdürdü, "Katliamların arkasındaki bütün karanlık ilişkiler açığa çıkarılana kadar bir dakika dahi yılmayacağız, pes etmeyeceğiz! Birer barış karanfili olan arkadaşlarımıza, yoldaşlarımıza söz veriyoruz, Türkiye halklarının özlemini çektiği barışı, laikliği, insanca yaşamı ve emeğin ülkesini kuracağız! Tüm katliamların hesabını soracağız."

'BİZLER TARİHTE ONURLU OLARAK, ONLAR İSE KATİL OLARAK YER ALACAK'

Anmada söz alan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Özdağ ise, "Gerçek katiller yargılanınca kadar, gerçek failler ortaya çıkıncaya kadar bizler bu davanın peşini bırakmayacağız. Barıştan yana olan tüm insanların bizlerle birlikte bu mücadelede yer almasını istiyoruz. Bizler tarihte ülkesinde yaşanılması için barış isteyen onurlu insanlar olarak yer alacağız. Katiller ise döktükleri kanla katil olarak anılacak. İzmir’de bir barış anıtının yapılması için tüm dostlarımızdan destek bekliyoruz" dedi. Konuşmalardan sonra Ankara’da yaşamını yitirenlerin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergi 5 gün süreyle ziyaretçilere açık kalacak.

Etiketler Ankara 10 Ekim katil