Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer kimdir?

Yeni ÖSYM Başkanı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer oldu. Özer son olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanvekilliği'ni üstleniyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ÖSYM Başkanlığı'na Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. ÖSYM Başkanlığı koltuğu Prof. Ömer Demir’in istifa etmesiyle boşalmıştı.

Tokat doğumlu olan Mahmut Özer, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde yaptı.

Özer sırasıyla, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda elektronik mühendisi, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda öğretim görevlisi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde ise yardımcı doçent olarak görev yaptı.

ÖSYM Başkanlığı'na Mahmut Özer atandıÖSYM Başkanlığı'na Mahmut Özer atandı

Temmuz 2010 itibarıyla profesör unvanı alan Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi'ne rektör oldu. Özer, iki dönem bu görevi yaptıktan sonra 1 Ağustos 2015-2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nı yürüttü.

2014 yılında ise TÜBİTAK tarafından çıkarılan Turkish Journal of Electrical Engineering & Computer Sciences dergisinin baş editörlüğünü üstlendi. ÖSYM Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Mahmut Özer, 15 Ekim 2015'den itibaren YÖK temsilcisi olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanvekilliği görevini sürdürüyordu. (HABER MERKEZİ)