Yargıtay bakanın söz ettiği Bylock kararını verdi

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Bylock'un terör örgütü üyeliği için tek başına delil sayılabileceğine hükmetti. Adalet Bakın Gül, dün söz konusu karara ilişkin açıklama yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Adülhamit Gül'ün dünkü açıklamasının ardından Yargıtay, bugün Bylock'un 'terör örgütüne üyelik için tek başına yeterli delil sayılmasına' hükmetti.  Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun aldığı bu karar FETÖ davalarında emsal oluşturacak.

Habertürk TV muhabiri Yasemin Güneri'nin haberine göre Yargıtay'ın Bylock kararı Hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in 'örgüt üyeliği ve görevi kötüye kullanmak' suçlarıyla yargılandığı davada geldi.

Özçelik ve Başer, söz konusu suçlamayla Yargıtay'da yargılandıkları davada 10 yıl hapisle cezalandırılmıştı. İki sanık karara itiraz edince dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gitti. Dosyayı inceleyen Kurul, Bylock'un tek başına örgüt üyeliğine mahkumiyet için yeterli olduğuna hükmederek, kararı onayladı.

Yargıtay'ın bu kararı bundan sonraki yargılamalara da emsal teşkil edecek ve Bylock kullandığı tespit edilenler başka delil bulunmasa bile 'terör örgütü üyeliği'nden cezalandırılabilecek

ADALET BAKANI GÜL ÖNCEDEN HABER VERDİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, dün bu kararı önceden haber vererek, şöyle demişti: "Bylock ile ilgili terör örgütü olmaya yeterli delil olarak Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin verdiği karar var. Bugünlerde Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bu kararı, temyiz incelemesi sonucu karara bağlayacak. Bu kararın önemi, Bylock'un terör örgütü mensuplarının kullandığı, terör örgütü üyesi olmaya yeter bir delil anlamında nitelik ihtiva etmesi."

Adalet Bakanı Gül: Bylock terör örgütü üyeliği için yeterli delil olacakAdalet Bakanı Gül: Bylock terör örgütü üyeliği için yeterli delil olacak