Sarraf duruşmasına Türkiye’den 15 şahit katılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ABD'de yargılanan Rıza Sarraf'ın davasını izledi. Aksünger, Halk Bankası avukatlarının Türkiye’de 15 şahitleri olduğunu, ancak tutuklanacakları korkusuyla ABD'ye gelemeyen şahitlerin konferans ile katılacaklarını söylediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ABD’de İran ambargosunu delmekle suçlanan iş adamı Rıza Sarraf’ın duruşmasını izledi. Mahkemedeki gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşan Aksünger, Halk Bankası avukatlarının Türkiye’de 15 şahitleri olduğunu, ancak tutuklanacakları korkusuyla ABD'ye gelemeyen şahitlerin konferans ile katılacaklarını söylediklerini aktardı.

Aksünger’in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiler şöyle oldu:

“Jürili dava şimdilik 27 Kasım 2017 olarak belirlendi. Halk Bankası avukatları Türkiye’de 15 şahitleri olduğunu ifade etti. Ancak şahitlerin ABD'ye gelemediklerini, gelirlerse tutuklanacakları korkusu olduğunu, bu nedenle konferans ile katılacaklarını söylediler. Buradan da anlaşılacağı gibi Türkiye'deki dosya içinden insanlar olduğu açık. Sarraf'ın çok kilo vermiş, Hakan Atilla her duruşa başka imaj ile geliyormuş. İkisi de ayakları kelepçeli getirildi. Savcı bu şahitlerin kimler olduğunu sordu. Savunma avukatları Türkiye'ye gidip görüşmelerden sonra isimlerini vereceklerini söyledi.” (DUVAR)