Tuğluk'un cenazesine saldırı İzmir'de protesto edildi

Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yönelik saldırı, İzmir'de protesto edildi. Basın açıklamasında iktidar temsilcilerinin kullandığı söylemin toplumu böldüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri", HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıyı protesto etti. Basın açıklamasını açıklamasını yapan Hüseyin Görer

Hatun Tuğluk'un cenazesine yönelik saldırı İzmir'de protesto edildi. İzmir Emek ve Demokrasi adına ortak basın açıklamasını Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer yaptı.

İktidarın söylemlerinin toplumum ikiye böldüğünü söyleyen Görer, "Bu toprakları kirleten farklılıklara tahammül etmeyen, düşmanlık besleyen insanı erdem ve değerlerinden uzaklaşan zihniyet sahipleri olanlardır. Biz bu faşist anlayışı sadece bugün değil, Sivas'tan, Dersim'den, Maraş'tan, Çorum'dan, Suruç'tan, Roboski'den tanırız" diye konuştu.

Saldırı nedeniyle hükümeti eleştiren Görer, "İçişleri, hükümet, devlet, 'keder'in başkalarının yasına ve cenazesine saldırıya dönüşmesinden memnun değilse kendi yürüttükleri politikalardan da memnun olmamaları gerekir. Hem dilde, hem eylemde şiddeti ve ayrımcılığı sürekli tırmandırdığınızda, nutuklarınızla etkilediğiniz ve arzuladığınız dindar ve kindar nesliniz, işte sizin politikaların gereğini yapalar" dedi. (DUVAR)