'FETÖ iddiasında husumet olduğu görülmektedir'

FETÖ davasında yargılanan Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'la ilgili haberler üzerine AK Parti açıklama yaptı. Yılmaz'ın hakkındaki iddianın husumete dayandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ davasında yargılanan Subaşı Belde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a ödül vermesi hakkında AK Parti'den açıklama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Yılmaz hakkındaki iddianın kişisel husumete dayandığı savunuldu. Kaya, Gülen cemaatiyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle 7 belediye başkanını ihraç ettiklerini ve diğer partilerden "FETÖ temizliği" beklediklerini belirtti.

'GAYRİ YASAL TALEBİ KARŞILIK BULMAYINCA ŞİKAYETÇİ OLDU' 

Yalova'da bulunan Subaşı Beldesi'nin belediye başkanı Volkan Yılmaz'a, AK Parti'li belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül verildi. Yılmaz'ın FETÖ davasında yargılandığı ve 30 yıla kadar hapsi istendiği dair haberler üzerine AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Kaya haberlerin "siyasi rant peşinde olanlar" tarafından yayınlandığını iddia etti. Yasadışı talebi karşılanmayan bir kişinin Yılmaz'a hakkında şikayetçi olduğunu öne süren Kaya, "Yapılan incelemelerde iddia sahibi kişinin gayri yasal talebinin belediyeden karşılık bulamamasından kaynaklanan husumet olduğu görülmektedir. Nitekim mahkeme zabıtları da bu doğrultudadır" ifadelerini kullandı.

'FETÖ İLE MÜCADELEYİ TEK BAŞIMIZA YÜRÜTÜYORUZ'

"AK Parti olarak FETÖ ile mücadeleyi maalesef tek başımıza yürütüyoruz" diyen Kaya, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yaptığımız soruşturmalarda 7 belediye başkanı 48 meclis üyesini ihraç ettik. Türkiye genelinde AK Parti'li belediyelerdeki tüm personel başkanlarımız tarafından FETÖ iltisakı yönünden incelenmiş tespit edilenlerin ilişiği kesilmiştir.

Bu çalışmalarda hukuki süreç beklenmeksizin, partimiz disiplin kurulu kararıyla işlem yapılmaktadır. Diğer partilerin de kendi içlerinde FETÖ temizliğini yapmalarını bekliyoruz. Ancak hala bir şey yaptıklarını görmedik. Nitekim muhalefetin FETÖ ile ilişkilerini kendi partili vekilleri de zaman zaman ikrar etmiştir.”

'FETÖ'den 15 yılla yargılanan başkana ödül'FETÖ'den 15 yılla yargılanan başkana ödül