İstanbul'da silahlı uyuşturucu çatışması

Gaziosmanpaşa'da, uyuşturucu satıcısı oldukları iddia edilen iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Polisin müdahale ettiği olay sonrası 1'i yaralı olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, "3 yıldır devam eden bir olay. 1 haftadır da çatışma sürüyordu, önlem alınması için illa birinin ölmesi mi gerekiyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Gaziosmanpaşa'da uyuşturucu satıcısı iki grup arasında çıkan silahlı kavga çıktı. Silah sesleri üzerine olay yerine gelin sivil ekip çatışmanın ortasında kalınca özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Polisin müdahale ettiği olayda biri yaralı 2 kişi gözaltına alındı.

Çatışma, Küçükköy Yeni Mahalle 551. Sokak üzerinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İlk gelen sivil ekip, çatışmanın ortasında kaldı. Polisin de silahını kullandığı olayda bir kişi yaralı olarak gözaltına alındı. Bunun üzerine, diğer grup üyeleri yaya olarak kaçıp izlerini kaybettirdi. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatışma sırasında sivil ekip otosu ve sokakta park halinde olan diğer otomobillere çok sayıda kurşun isabet ettiği öğrenildi.

Çatışma sonrası polis çevrede güvenlik önlemi alırken, Özel Harekat timleri de çatışmaya giren her iki grup üyelerinin bulunması için, saklanabilecekleri tahmin edilen bazı adreslere operasyon düzenlendi. Operasyon sonunda bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

1 HAFTA BOYUNCA SİLAHLAR ATEŞLENMİŞ

Çatışma sırasında panik yaşadıklarını belirten bir sokak sakini "Yaklaşık 3 yıldır devam eden bir olay bu. Yaklaşık 1 haftadır da çatışma var burada. Uyuşturucu satıcıları kendi aralarında sürtüşüyorlar. Bu olaylar karşısında önlem halen yok. Biz bu yaşananlardan şikâyetçiyiz. Önlem alınması için illaki birinin ölmesi mi gerekiyor? Bugüne kadar kimsenin başına bir şey gelmedi ancak gelmeyeceği anlamına gelmiyor" diye konuştu.

(İSTANBUL-DHA)