Mevlüt Çavuşoğlu: Bangladeş kapıları açsın, Arakanlıların masraflarını biz karşılayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Myanmar'ın komşusu Bangladeş'e seslendi. Çavuşoğlu, "Bangladaş'e kapılarınızı Arakanlılara açın, masraflarınızı biz karşılayacağız diyoruz" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Antalya'da giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı'nda partililerle bayramlaştı.

AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu'nun da katıldığı bayramlaşmada partililere seslenen Çavuşoglu, Kemer'de ilk kez bu kadar kalabalık bir toplantı yaptıklarını söyledi.

'KESİN BİR ÇÖZÜM BULMAMIZ LAZIM'

Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanların zulüm gördüğünü belirten Çavuşoğlu, bölgede katliam yaşandığını dile getirdi. Arakanlıların göç etmek istediği Bangladeş'e, sınır kapılarını açmasını isteyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Arakan konusunda bizden başka duyarlılık gösteren ülke gördünüz mü? Bangladaş'e kapılarınızı Arakanlılara açın, masraflarınızı biz karşılayacağız diyoruz. Bu sorunun kesin çözümü için adımlar atıyoruz. Cumhurbaşkanı ülke liderleriyle görüşüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı hareketlendirdik, Arakan için New York'ta bir zirve yapacağız. Kesin bir çözüm bulmamız lazım, sorunları kökten çözmemiz gerekiyor. Bunun için daha güçlü olmamız lazım. Bu sene yardım konusunda inşallah birinci olacağız." (ANTALYA/DHA)