Nurhak'a kadar 400 kilometre takip edilmişler

Nurhak'taki iki kişinin ölümü, 3 kişinin de gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyonun ayrıntıları belli oldu. MLKP Türkiye silahlı kanat sorumlusu olduğu öne sürülen Hüseyin Akçiçek'in olduğu grubun, Afrin'e gitmek için Tunceli'den araçla yola çıktığı, havadan İHA ve karadan araçlarla 400 kilometre takip edildikleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli'nin Ovacık İlçesi Başsavcı Murat Uzun'un ölümünden, eski milletvekili Hüseyin Aygün'ün de kaçırılmasından sorumlu tutulan 5 kişilik gruba yönelik operasyonun detayları belli oldu.

İddialara göre, 'PKK'nin Dersim Sorumlusu' Gürbüz Topçu ile MLKP'nin askeri kanat sorumlusu Hüseyin Akçiçek'in de aralarında bulunduğu grup, Afrin'de YPG'ye katılmak üzere Tunceli'den yola çaktı.

Hüseyin Akçiçek Hüseyin Akçiçek

Gürbüz Topçu ile yanındaki 4 kişinin bindiği otomobili, insansız hava aracı (İHA) ve karadan takibe alan kolluk güçleri, sınır kesiminde operasyon için hazırlık yaptı.

5 kişilik grup, temin ettikleri bir otomobille 28 Ağustos akşamı Tunceli'den hareket ederek, Elazığ ve Malatya üzerinden Kahramanmaraş'a kadar gitti.

Kolluk birimlerinin uyarısı üzerine yaklaşık 400 kilometre süren yolculuk sırasında takip edilen araç hiç bir kontrol noktasında durdurulmadan Kahramanmaraş sınırlarına kadar ulaştı.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi Barış Mahallesi Bulutpınarı mevkisine gelen grubun araçtan ayrılması ve kırsal alana çıkmaya çalışması üzerine operasyon başlatıldı.

Çıkan çatışmada Hüseyin Akçicek ile PKK'li olduğu öne sürülen Oğuz Aksu öldürüldü. Gürbüz Topçu ise omzundan ve kafasından  yaralandı. Topçu ile birlikte 2 kişi daha gözaltına alındı.

(TUNCELİ-DHA)