Öğretmene istismardan 48 yıl istendi

Diyarbakır'da öğretmen A.D., öğrencilerini istismar etmekten yargılanıyor. İstismar için yeterli delil bulunduğunu belirten savcılık 'öğretmen için 48 yıl hapis cezası' istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, 7 yaşındaki 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 11 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan 25 yaşındaki öğretmen A.D.'nin yargılanmasına devam edildi. Davanın son duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın 4 çocuğa karşı 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 48 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

'KÖTÜ BİR ÖĞRETMEN'

Soruşturma kapsamında 7 yaşındaki mağdurların ifadelerinin alındığını belirten savcı, küçük öğrencilerin şüpheliyi 'kötü bir öğretmen' olarak tanımladıklarını, "Çocukları kucağına alıp, öpüyor ve ısırıyor" dediklerini kaydetti.  Sanığın 4 çocuğa karşı 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan cezalandırılmasına yetecek kadar delil bulunduğunu iddia eden savcı, A.D.'nin 48 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık A.D.'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, savcılığın görüşüne karşı sanığa savunmak yapmak için süre vererek, duruşmayı Kasım ayına erteledi. (DİYARBAKIR/DHA)