Suriçi polis ablukasına alındı

Polis sabah saatlerinde Sur’un Lalebey ve Alipaşa mahallelerini bariyerlerle ablukaya aldı. Yıkım kararı bulunan evlerini terk etmeyen aileler göçe zorlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Sur’da “Kentsel dönüşüm” adı altında mayıs ayında başlatılan yıkım devam ediyor. Her iki mahallenin büyük bir bölümü yıkıldı.

Evlerini mahallelerini terk etmeyerek yıkıma karşı direnenlerin evleri ise sabah saatlerinde bariyerlerle ablukaya alındı. Polis, ablukaya alınan bölgeye giriş çıkışlara izin vermiyor. Yıkım ekibi, ev sahiplerine boşaltılmayan evlerin içindeki eşyalarla birlikte yıkılacağını bildirdi.

Çaresiz kalan ve eşyalarını taşımak zorunda kalan insanlar ise öfkeli. Mahalleli ile yıkım ekibinin güvenliğini sağlayan polislerin zaman zaman karşı karşıya geldiği görüldü.

Acele Kamulaştırma Yasası ile evleri ellerinden alınan Lalebey ve Alipaşa mahallerinde oturan ve evlerini terk etmek istemeyenler, evlerinin bedeli olarak kendilerine önerilen parayı almadılar.

Bazı ev sahipleri mağduriyetlerini bildirerek mahkemeye başvurdu. Mahkeme sonuçlanmadan ekibin evlerini yıkmak istediğini belirten mahalleli, nereye gideceklerini bilmediklerini de dile getirdiler.

surbs

GAZETECİLER ÇIKARILDI

Polisler gazetecileri Sur'dan çıkarıyor. Bu yönde talimat aldıklarını bildiren polisler, gazetecileri zorla çıkarmak istemediklerini söylediler.

Polis, gazetecilerin yıkımın devam ettiği bölgeden ayrılması için 20 dakika süre verdi.

Etiketler Sur polis diyarbakır