Polis Berkin Elvan'ın annesinin kolunu kırdı, anne Elvan serbest bırakıldı

Kadıköy'deki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yla dayanışma eylemini dağıtan polis, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve kız kardeşi Özge Elvan'ın da aralarında olduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadiköy'de, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve semih Özakça'yla dayanışma için gerçekleştirilen eylemi polis, zor kullanarak dağıttı. 16 kişi gözaltına alındı.

Polisin gözaltı esnasında ters kelepçe ile müdahale ettiği Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'ın kolu kırıldı. Anne Elvan Haseki Hastanesi'nde kontrole gittiğinde savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer insanlar ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldılar.

Açlık grevlerinin 156'ncı günündeki gününde akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek için eylem Bahariye Caddesi'nde Süreyya Operası önünde eylem yapan gruba polis izin vermedi. Saat 19.30'da başlayan eylemde "Açlık grevinin 156. gününde işimizi geri istiyoruz' pankartı açmak isteyen grubu zor kullanarak dağıtan çevik kuvvet ekipleri 16 kişiyi gözaltına aldı. Yere yatırılıp ters kelepçe takılarak gözaltına alınanlar arasında Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve kız kardeşi Özge Elvan da var.

gozalti

Emniyet kaynakları Gülsüm Elvan'ın polise mukavemet etmekten gözaltına alındığını açıkladı. Eylemcilerin Güvenlik Şubeye sevk edilecekleri öğrenildi.

POLİS, GÜLSÜM ELVAN'IN KOLUNU KIRDI

gulsum Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınırken sol kolu kırıldı.

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, polis tarafından kolu kırılarak ters kelepçeyle gözaltına alındı. Haseki hastanesine getirilen Elvan'ın sol kolu, bandaj sarılarak sabitlendi.

Gülsüm Elvan'ın sol kolunun tomografisinin çekildiği belirtildi. Kırığın tedavisi için ameliyatın gerekli olup olmadığı pazartesi günü netleşecek.

Darp nedeniyle Haseki Hastanesi'nde tedavi edilen Elvan'ın daha sonra serbest bırakıldı. Doğan Haber Ajansı (DHA), Gülsüm Elvan'ın savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını aktardı.

Gözaltına alınan diğer yurttaşların ise Vatan Emniyet'teki işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

gülsüm-elvan

GAMZE ELVAN'DAN PAYLAŞIM

Berkin Elvan'ın diğer kardeşi Gamze Elvan gözaltıların ardından Twitter hesabından annesinin ters kelepçelenmiş fotoğraflarını paylaştı. Gamze Elvan fotoğrafların altına şu notu düştü: "Annem hep 'Berkin'in alamadığı ekmeği Nuriye ve Semih yemiyor' der. Şimdi annem ve kız kardeşim gözaltında."

HDP'DEN DAYANIŞMA MESAJI

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ı telefonla arayarak Kadıköy'de gözaltına alınan Gülsüm Elvan ve Özge Elvan'ın durumlarına ilişkin bilgi aldı. HDP'den yapılan açıklamaya göre Kemalbay, gözaltılara tepki gösterek Sami Elvan'a dayanışma mesajlarını iletti ve "Partimiz bu olayın takipçisi olacaktır" dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınmasına, "Berkin'i öldürdünüz, mitingde ailesini yuhlattınız, şimdi annesini ters kelepçe ile darpederek göz altına alıyorsunuz; Vicdanınız kör olmuş..." şeklinde tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise, "Berkin Elvan'ın annesi ile kız kardeşi 'Nuriye ve Semih ölmesin' dediği için Kadıköy'de gözaltına alınmış. Ne istiyorsunuz bu insanlardan!!!" dedi. (DHA/HABER MERKEZİ)