'Görmez'in telefonu kapalıydı, salaları o okutmadı'

Türkiye Gazetesi köşe yazarı Batuhan Yaşar 'darbe gecesi sala okunması emrinin Mehmet Görmez'den gitmediğini' iddia etti. Yaşar'a göre, 'Görmez'in telefonu gece 2'ye kadar kapalıydı'.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gazetesi köşe yazarı Batuhan Yaşar, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin her yerinde aynı anda sala okunması emrinin Diyanet'in görevden ayrılmaya zorlanan başkanı Mehmet Görmez tarafından verilmediğini iddia etti.

Yazıyı "tarihe not düşmek" için yazdığını belirten Yaşar,  Görmez'in MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la yemek yediği darbe gecesi daha sonra telefonunu gece ikiye kadar kapalı tuttuğunu iddia etti.

Görmez'in telefonunu kapatmakla kalmayıp batarya ve sim kartını da çıkardığını, kimsenin Görmez'e saatlerce ulaşamadığını öne süren Yaşar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç'un o anlarda Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı aradığını, o sırada Malkoç'a Trabzon'dan gelen bir telefonda sala ve ezan okunması fikrinini aktarıldığını savundu.

Yaşara göre, Malkoç öneriyi duyunca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı arayıp durumu iletti. Bozdağ da fikri yerinde bulup sala okunmasını onayladı. Ardından da Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'a, Yalçın da Diyanet-Sen Başkanını aradı ve Diyanet-Sen'in "Camileri açın, ezan ve salalar okuyun" mesajını tüm imamlara iletmesini sağladı.

Duvar Arkası: Bakan olduğunu öğrenen vekil, 15 dakika yerinden kalkamadıDuvar Arkası: Bakan olduğunu öğrenen vekil, 15 dakika yerinden kalkamadı

Yazının ilgili bölümü şu şekilde;

"Darbe gecesi MİT’ten ayrıldıktan sonra yine anlattıklarından, Mehmet Görmez’in kızının evine gittiğini telefonunu kapattıktan sonra kartını ve bataryasını çıkardığını öğreniyoruz..

Telefon kapatılınca veyahut bataryası çıkartılınca ne olur?

1-Kimse size ulaşamaz..

2-Siz de kimseyi arayamazsınız..

Mesela X şehrinin müftüsünü arayacaksınız..

Numara nerede kayıtlı?

Cep telefonunuzda..

Ama cep telefonunuz kapalı..

Burası çok önemli olduğu için tekrar yazıyorum:

Ne arama yapabilirsiniz ne de size ulaşılabilir..

Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Görmez’i aradı ama telefonu kapalı çıkıyordu.. Öğrendiğimize göre Görmez’e saat 02.00 sularında ulaşılabilmiş.."

YAZININ TAMAMI