'Bozuk HGS'nin cezasını da vatandaş ödüyor'

HGS'i bozuk olan Osmangazi Köprüsü’nden geçenlere ceza kesildi. İtiraz dilekçeleri verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bozuk olan Osmangazi Köprüsü’nden geçen sürücülere geçiş ücretinin 10 katı ceza kesildi. Olayla ilgili adliyeye itiraz dilekçesi veren sürücüler bir sonuç alamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Osmangazi Köprüsü’nü de içine alan Gebze-İzmir Otoyolu’na ait sözleşme hükümlerine göre; sadece geçmeyen araçların değil, geçen araçlara ait ücret farkının da kamusal yükümlülük olarak kabul edildiğini hatırlatarak "Köprüde HGS sisteminde sorun yaşanmış, vatandaşların bakiyesi olmasına rağmen normal geçişin tam 10 katı ceza gönderilmiş. Ceza tebligatında bir haftalık itiraz hakkının olduğu yazılmış. Bu tebligatların çoğu muhtarlara gittiği için yurttaşlar itiraz bile edememiş. Şu an birçok vatandaş icra tehdidiyle karşı karşıya. Köprünün zararını anlaşılan bu şekilde kapatacaklar" dedi.

Yurttaşa kesilen haksız cezaların yapılandırma kanununa konulmadığını da söyleyen Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün köprü ve karayollarında HGS hesabı yetersiz olsa bile sonradan yüklenildiği takdirde otomatik ödeme imkânı var. Fakat Osmangazi Köprüsü bu kuralın dışında tutulmuş, vatandaşların bundan haberi yok. 1 hafta itiraz hakkı olan vatandaşların itiraz dilekçeleri de reddediliyor. Anlaşılan o ki köprünün zararını vatandaşa yükleyerek zararı azaltmak istiyorlar. Bunun adı vatandaşı soymak ve kazıklamaktır. Halka saygı duymayan AKP, Deli Dumrul’u bile geçti... Vatandaşların mağduriyeti bir an önce giderilmelidir.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler itiraz hgs dşlekçe