Gülmen ve Özakça'nın avukat görüşü kısıtlandı

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukat görüşü de kısıtlandı. Eğitimciler 152 gündür açlık grevinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL KHK'si ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 152 gündür açlık grevinde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın Avukatı Aytül Kaplan, günde yedi saat olan avukat görüşünün iki saate düşürüldüğünü söyledi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Gülmen ve Özakça’yı hastanede ziyaret eden Avukat Aytül Kaplan, günde yedi saat olan avukat görüşünün iki saate düşürüldüğünü ve cezaevi memurlarının, görüş kısıtlamasını “Gülmen ve Özakça’nın enfeksiyon kapmamaları için” diyerek açıkladığını belirtti. Kaplan, “Bunu söylemesi gereken doktordur. Sağlıklarıyla ilgili bir durum hakkında infaz memurları karar veremez” dedi.

Gülmen ve Özakça ise hastaneden Avukat Kaplan aracılığıyla “Biz hasta değiliz. Hastaneye gitmek gibi bir talebimiz de olmadı. Hapishanedeyken tecritteydik; ama burada ağır tecritteyiz. Hem psikolojik hem de fiziksel savaş yürütüyorlar bize karşı” mesajını gönderdi.