Filiz Kerestecioğlu: Sözü olan televizyonları açar!

HDP’nin düzenlediği ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ bugün son buluyor. Nöbetin 5’inci gününde Kerestecioğlu, “Sözü olan, geleceği olan ve kendine güvenen bizim karşımıza çıkar, bizimle tartışır. Televizyonları da açar, basını da açar ama bu engellemeleri yapmaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP’nin startını Diyarbakır’da verdiği, ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İstanbul ayağı sona eriyor. ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin bir sonraki durağı Van.

Nöbetin en renkli ve yoğun geçtiği gün 5’inci gün oldu. HDP’liler nöbetin 5’inci gününü "Kadınlar Günü" ilan ettiler. Kadınlar parkın etrafındaki bariyerleri ve kuru ağaçları mor kurdelelerle, balonlarla süsledi. İşte, ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 5’inci günü…

nöbet-iç1

‘UMUDUMUZ VAR’

HDP Grup Başkan vekili Filiz Kerestecioğlu, nöbet son bulurken şunları söylüyor: “Bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Umudumuz var… Van halkından da bunu bekliyoruz. Bundan da hiç şüphemiz yok.”

‘SESİMİZ DUYULMASIN DİYE TECRİT UYGULADILAR AMA…’

Nöbet alanında en çok konuşulan konu, polisin güvenlik gerekçesiyle uyguladığı "abluka" oldu. Gün boyu nöbet alanını ziyaret edenler birçok aşamadan geçti: GBT kontrolü, üst araması, basın kartlarının fotoğraflarının çekilmesi, slogan yasağı ve nöbet alanına yalnızca 60 kişinin alınması…

HDP Grup Başkan vekili Filiz Kerestecioğlu, bütün bu uygulamaları şöyle değerlendiriyor: “Halkımız en az 5 yerden geçtikten sonra bizlere ulaşabiliyor. Halk bizim sözümüzü duymasın, basın sözümüzü duymasın, kurumlar sesimizi duymasın diye tecrit uygulamaya çalıştılar ama başarılı olamadılar. İnsanlar buraya, adeta akın etti. Bu engellemeleri tek bir sözle anlatmak gerek: Bu da kendi geleceklerinin olmadığıdır. Sözü olan, geleceği olan ve kendine güvenen bizim karşımıza çıkar, bizimle tartışır. Televizyonları da açar, basını da açar; ama bu engellemeleri yapmaz. Bu tabloya rağmen, insanlar ilk günden beri buraya sürekli gelmeye devam ediyor.”

nöbet-iç3

‘VAN HALKINDAN DA BUNU BEKLİYORUZ’

Nöbetin bir sonraki ayağı Van olacak…

HDP’liler Salı günü Van’da grup toplantısı yapacak. İstanbul’dan mutlu ayrıldıklarını belirten Kerestecioğlu, Van halkından beklentilerini de şu sözlerle anlatıyor: “İstanbul’da bizi ziyaret eden insanlar sadece parti örgütü üyelerimiz değildi. Buradaki insanlardan, ‘Sizlere lokum getirmek istiyoruz’ diyenler oldu. İnsanlar bizlere kendi evlerinde yaptıkları yemekleri getirdiler. Birçok insan, nöbet alanından bir şey yapamadıkları için üzgün ayrıldıklarını söylediler.

"Bizler buradan çok huzurlu bir şekilde ayrılıyoruz. Şu kapıları açsalar buraya binlerce insanın geleceğini biliyorlar. Burada çok büyük zorluklar yaşadık ama mutluyuz, umutluyuz. Her yöreden insanın bu nöbetlere akacağını biliyorum. Bizler birbirimizle her zaman kucaklaşacağız. Bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Van halkından da bunu istiyoruz. Bundan da hiç şüphemiz yok.”

PARK RENGARENK…

Nöbetin 5’inci günü, aynı zamanda "Kadınlar Günü" olarak da ilan edildi. HDP’nin kadın milletvekilleri kendilerini ziyarete gelen kadınları karşılamak için neredeyse hiç oturmadı.

Nöbetin ilk dört günü çekilmeyen halaylar, kadınlar alana girince çekilmeye başlandı. Kadınlar parka girerken yanlarında mor kurdelelerini ve balonlarını da getirmeyi unutmamışlardı; günün sonunda parkın kuru ağaçlarını ve polis bariyerlerini süslediler.

nöbet-iç2

Nöbetin İstanbul’daki ayağı bitmek üzereyken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne F Tipi Cezaevi’nden, ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne gönderdiği mektup da bugün okunacak.