CHP'den Oğan için suç duyurusu

CHP'li Ali Şeker, AK Parti üyesi Ayhan Oğan, hakkında 'Anayasal düzeni yıkma suçunu itiraf' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CNN Türk'te dün akşam yayınlanan Türkiye Gündemi programında “İster kabul edin, ister etmeyin yeni bir devlet kuruyoruz. Bu devletin kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan'dır” diyen AK Parti üyesi Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu için önce Bakırköy Adliyesi’ne giden ancak burada suç duyurusunu kabul edecek savcı bulamayan Şeker, daha sonra Çağlayan Adliyesi’ne gitti. Şeker, suç duyurusu dilekçesini nöbetçi örgütlü suçlar savcısına teslim etti.

Ayhan Oğan’ın konuşmasının anayasal bir suç olduğunu ve bu konuşmayla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzeninin yıkıldığının açık açık itiraf edildiğini öne süren Şeker, Oğan’ın TCK’nın (Türk Ceza Kanunu) 309’uncu maddesi uyarınca yargılanmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)

AK Partili Oğan: Yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da ErdoğanAK Partili Oğan: Yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan

Etiketler yeni devlet suç duyuru ogan