AİHM'den Gülmen ve Özakça'ya ret

Açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan geçici tedbir talebi reddedildi. Tutuklu bulunan Gülmen ve Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı tüm hukuk yollarını tükettiklerini belirterek "geriye Nuriye ve Semih'in açlıkları ve muhalefet kaldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' talebi ile açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın eylemlerinde 147 gün geride kaldı. Açlık grevinin 76'ncı günü tutuklanan eğitimciler için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan geçici tedbir talebi reddedildi.

AİHM'in kararını değerlendiren eğitimcilerin avukatı Selçuk Kozağaçlı, AİHM'in kararındaki dayanakların yüzeysel olduğunu belirterek" hükümetin talepleri yönünde verilmiş bir karar" yorumunu yaptı.

'HUKUK YOLLARI TÜKENDİ'

Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmalarına dair bütün hukuk yollarını tükettiklerini belirten Kozağaçlı AİHM'in kararını teşhir edeceklerini söyleyerek şöyle devam etti:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi temel haklar yönünden güvence altına alan bir yapı olmasına karşın bu kararla bunu ortadan kaldırmıştır. Hukuk yollarının tükendi ve geriye Nuriye ve Semih'in açlıkları ve muhalefet kaldı. Biz de bundan sonra muhalefet edeceğiz."

Fincancı: AİHM'in Gülmen ve Özakça kararında 32 sayfalık tıbbi belgelere tek atıf yokFincancı: AİHM'in Gülmen ve Özakça kararında 32 sayfalık tıbbi belgelere tek atıf yok