Antalya'da otel yangını: 13 kişi dumandan etkilendi

Antalya Kemer'de bir otelde yangın çıktı. Otelde kalan 400 kişi tahliye edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 4 yıldızlı bir otelin mutfak bölümünde sabah saatlerinde yangın çıktı. Yaklaşık 400 tatilcinin bulunduğu belirtilen oteldeki yangında 2'si otel personeli 13 kişi dumandan etkilendi. Müşteriler otelin yangın söndürme sisteminin çalışmadığını, yangın merdivenlerinin kapılarının da kilitli olduğunu öne sürdü.

13 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, büyümeden söndürdü. Yangına müdahale eden 2 otel personelinin yanı sıra 3'ü Rus toplam 11 turist dumandan etkilendi. Otele gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen kişilerden bazıları hastaneye sevk edildi. Yangın sırasında panikleyen bazı tatilcilerin balkonlardan inmeye çalıştığı belirtildi. Bazı turistler otelin yangın sisteminin çalışmadığını ve yangın merdivenlerinin kapılarının kilitli olduğunu öne sürdü.

'KURTARILAMAYAN, İNEMEYENLER VARDI'

Eşi ve çocuklarıyla İstanbul'dan otele tatile gelen Ömer Karaman, "Dışarı çıktığımızda sol taraftaki blokların üst taraftaki üçünden duman geliyordu. Yoğun duman geliyordu ama açık alev yoktu. Kurtarılamayan, inemeyenler vardı. O sırada itfaiye geldi, onları tahliye ettiler. Daha sonra ben su almak için aşağı indim, duman restorandan çıkıyordu. Yaralı görmedik. Bir çocuğun içeride kalmasıyla ilgili panik vardı. Onu da çıkardılar sanırım" dedi. (ANTALYA/DHA)