Cumhuriyet hakimi: Gülerce'yi tanık olarak çağırmayız

Cumhuriyet gazetesi davasında Akın Atalay ve Mahkeme Başkanı Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ arasında 'tanık' diyaloğu yaşandı. Dağ, Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin tanıklığı için, "Dışarıdan dedikodu mahiyetinde olanların hukuki değeri yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı ve bugün 3. günü görülecek olan duruşmada dün ilginç bir diyalog yaşandı. Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ile Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ arasında geçen diyalog Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre şöyle gelişti:

Akın Atalay: Suçlanan Cumhuriyet Gazetesi, suçlayan FETÖ üyeliğinden müebbet hapisle yargılanmakta olan, kanunen savcı adayı olması mümkün olmamakla beraber hâlâ daha savcılık yapan biri. Tanıklar Cem Küçük, Latif Erdoğan, Hüseyin Gülerce… Bu kalitede yürütülen soruşturma nedeniyle dokuz aydan beri tutukluyuz.

Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ: Cumhuriyet ile özdeşleşmiş bir takım insanların görüşleri. Bunların bir kısmını tanık olarak çağıracağız. Gülerce'yi değil tabii. Dışarıdan dedikodu mahiyetinde olanların hukuki değeri yok. Mesela (Mustafa) Balbay'ın Alev Coşkun'un gibi.

Cumhuriyet davasında ikinci gün: Belki o zamana kadar tahliye edilirsinizCumhuriyet davasında ikinci gün: Belki o zamana kadar tahliye edilirsiniz