Adana'da 'Hero' tişörtü giyen gençler serbest

Adana'da üzerinde 'Hero' yazan tişört giydikleri için gözaltına alınan 3 genç, serbest bırakıldı. Siirt'te de aynı gerekçeyle 2 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da dün akşam saatlerinde üzerinde 'Hero' yazılı tişört giydikleri gerekçesiyle gözaltına alınan yaşları 16-20 arasında değişen 1'i kız, 3 genç, adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenlenmesiyle ilgili Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık eski Astsubay Gökhan Güçlü üzerinde Türkçe 'Kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişörtle gelmişti. Daha sonra Adalet Bakanlığı, tüm Cumhuriyet Başsavcılıkları'na gönderilen genelgeyle bu kıyafetlerin toplatılmasını istedi.

Dün akşam saatlerinde üzerinde 'Hero' yazılı tişört giyen 16 yaşındaki G.B. adlı kız çocuğu ile 20 yaşındaki M.A. ve 17 yaşındaki S.E.G., devriye gezen polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen gençler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi Dün geceden bu yana gözaltında tutulan ve sorgulanan 3 genç, 'Örgüt propagandası' yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

3 genç, "terör örgütü ile bağlantıları bulunmadıkları" gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Bugün gözaltına alınan Şahin B.'nin ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ediyor.

Ayrıca bugün öğlen saatlerinde Dikey Geçiş Sınavı'na, üzerinde 'Hero' yazan tişörtüyle giren ve ihbar üzerine gözaltına alınan Şahin B.'nin ise sorgusu devam ediyor.

SİİRT'TE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt şehir merkeziyle Baykan ilçesinde üzerinde 'Hero' yazısı bulunan tişört giyen 2 genç polis tarafından gözaltına alındı. Baykan'da gözaltına alınan kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, diğer kişinin ise sorgusu sürüyor. (HABER MERKEZİ)