Kürkçü'den Cerattepe oturumunda Havva ana hatırlatması

HDP'li Ertuğrul Kürkçü'den Havva Bekar hatırlatması: Meclis halkın arkasında dursun.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda Artvin Cerattepe'de yapılması planlanan Madencilik faaliyetleri konuşuldu. HDP ve CHP'nin 'Cerattepe  Araştırma Önerilerileri' kabul edilmedi.

Genel Kurul'da söz alan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Cengiz Holding Cerattepe'yi soymaya devam edecek. Onun gibi, yüzlercesi, binlercesi Türkiye'nin her tarafını eşelemeye, buldukları her arsaya bir inşaat, buldukları her boş araziye bir maden tesisi kurmaya devam edecekler. Şimdi, Cumhurbaşkanı olsaydı derdi ki: "Ya, bizde yargı bağımsız." Fakat Cerattepe’ye ilişkin karara baktığımız zaman bütün kuvvetlerin sermaye etrafında bir araya geldiğini çok açık görebiliriz. Hakikaten Rize mahkemesinin sermayeyle aynı yerden dünyaya baktığını, hatta bir şeye bakmasına bile gerek kalmadığını görebiliriz" dedi.

'YETER Kİ MECLİS HALKIN ARKASINDA DURSUN'

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesine 'halkım ben' diyerek tepki gösteren Havva Bekar'ı hatırlatan Kürkçü "Dedi ki Havva Hanım: "Mahkeme nedir? Mahkeme biziz." Tabii, o bunu kendi lehçesiyle çok daha etkili bir şey olarak söylüyor. "Devlet nedir? Devlet yok, halk var. Kimdir devlet? Umarım Havva Bekar haklı çıkacaktır, o ruhla bir gün devleti haramilerin devleti olmaktan çıkartmak mümkün olacaktır, yeter ki Meclis böyle halkının arkasında dursun" diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)