Elazığ ve Aydın'da 'Hero' gözaltıları

Elazığ ve Aydın'da "Hero" yazılı tişört giyen iki gözaltına alındı. Dün gözaltına alınan üniversite öğrencisi Ramazan Öztürk, serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ ve Aydın'da, "Kahraman" anlamına gelen İngilizce "Hero" yazılı tişört giyen iki kişi gözaltına alındı. Dün Bilecik'te gözaltına alınan üniversite öğrencisi Ramazan Öztürk ise serbest bırakıldı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde "Hero" yazılı tişörtle gezen M.Ö., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. "Terör örgütü propagandası" iddiasıyla gözaltına alınan M.Ö., Terörle Mücadele Şubesi'ne gönderildi. M.Ö.'nün polisteki ifadesinde, davada yaşanan olaydan haberinin olmadığını ve tişörtü propaganda amacıyla giymediğini söylediği öğrenildi.

ELAZIĞ VALİLİĞİ: İŞLEM BAŞLATILDI

Elazığ'ın Aksaray Mahallesi'nde, "Hero" yazılı tişört giyen bir gözaltına alındı. Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 19 Temmuz 2017 günü ilimiz Aksaray Mahallesi'nde üzerinde 'HERO' yazılı tişört ile gezen şahıs yakalanmış ve hakkında adli işlem başlatılmıştır" denildi.

Bilecik'te aynı tişörtle dolaşan Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencisi Ramazan Öztürk, dün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Öztürk, bugün serbest bırakıldı.

15 Temmuz davasında 'Hero' tişörtü gerilimi15 Temmuz davasında 'Hero' tişörtü gerilimi

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleme iddiasıyla yargılanan sanık astsubay Gökhan Güçlü, duruşmaya giderken giydiği "Hero" yazılı tişört giymişti. Güçlü'nün tişörtü mesaj içerdiği gerekçesiyle mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ, tarafından çıkartılmıştı. Güçlü, başka bir tişört giydikten sonra duruşmaya devam edilmişti.

Yaşanan olay üzerine Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri, davaları etkileyebilecek ve kamuoyuna yönelik mesajlar içerin kıyafetlerin toplatılması için genelge yayınlamıştı.

Bu davadan 3 gün sonra, 17 Temmuz'da Ankara'da görülen başka bir darbe girişimi davasında, sanık yakınlarından biri aynı tişörtle, duruşmayı izlemek istemişti. Salondan çıkarılan sanık yakını gözaltına alınmıştı. (DHA)

Adalet Bakanlığı’ndan 'hero' genelgesiAdalet Bakanlığı’ndan 'hero' genelgesi

'Hero'ya' yanıt: 'Traitor' tişörtleri darağacında'Hero'ya' yanıt: 'Traitor' tişörtleri darağacında

Bir 'Hero' vakası daha!Bir 'Hero' vakası daha!

'Hero' tişörtü giyen üniversite öğrencisi gözaltına alındı'Hero' tişörtü giyen üniversite öğrencisi gözaltına alındı