'Hero' tişörtü giyen üniversite öğrencisi gözaltına alındı

"Hero" yazan tişört giyen üniversite öğrencisi Ramazan Öztürk terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Oğlunun bu tişörtü aylardır giydiğini söyleyen baba Eyüp Öztürk, “Madem bu tişörtler yasak o zaman yetkililer neden vatandaşları uyarmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik'te, İngilizce "Hero" (Kahraman) yazılı tişört giyen üniversite öğrencisi Ramazan Öztürk, gözaltına alındı. Öztürk’ün babası Eyüp Öztürk, polislerin tişörtün yasak olduğunu söylediklerini aktardı.

Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencisi Ramazan Öztürk arkadaşlarıyla beraber çarşıda gezerken tişörtündeki "Hero" yazısı bulunan tişört nedeniyle, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öztürk, ifadesinin alınmak üzere emniyete götürüldü.

'MADEM YASAK NEDEN UYARMADILAR'

Bu durum karşısında şaşırdığını dile getiren Ramazan Öztürk’ün babası Eyüp Öztürk, oğlunun bu tişörtü aylardan beri giydiğini söyledi. Bilgi almak için emniyete gittiğini aktaran Eyüp Öztürk, oğlunu görmediğini ve durumu hakkında bilgi verilmediğini belirtti. Öztürk, sadece bu tişörtlerin yasak olduğunu ve savcının tutuklama talimatı bulunduğunun söylendiğini öne sürdü.

Öztürk, “Madem bu tişörtler yasak o zaman yetkililer neden vatandaşları uyarmadı? Hiçbir basın kuruluşunda yasak olduğuna dair haber görmedik. Yasak olduğunu bilseydik, oğlum bu tişörtü kesinlikle giymezdi. Bizim FETÖ ile bir alakamız yoktur” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele baskın düzenleyen askerlerin yargılandığı davada, sanık astsubay Gökhan Güçlü, üzerinde "Hero" yazan tişörtle duruşmaya girmişti.

Olayın ardından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, FETÖ soruşturmalarında tutuklananların, davaları etkilemeye yönelik mesajlar içeren kıyafetlerinin toplatılmasıyla ilgili genelge gönderilmişti. (BİLECİK/DHA)