'Özgür ruhumla baş edemiyorlar'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen 'Artık terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldiği' suçlamasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Terörist tanımına gülüyorum. Özgür bir ruhum olduğu gerçeğiyle baş edemiyorlar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen 'Artık terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldiği' suçlamasına "Terörist tanımını kabul etmiyorum, hatta buna gülüyorum" yanıtını verdi.

İngiliz gazetesi The Times'la söyleşi yapan Kılıçdaroğlu, "Özgür bir ruhum olduğu gerçeğiyle baş edemiyorlar. Eğer biri demokratik olmayan bir kültürden geldiyse, benim yürüyüşüme de terörist yürüyüş diyecektir" tepkisini gösterdi.

Bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısındayız. Yaşananları, 'halkın demokrasi savaşı' olarak tanımlıyoruz. Ama diğer yanda bir de 'Saray'ın 15 Temmuz'u var. Saray darbe girişiminden yararlandı ve beş gün sonra olağanüstü hâl ilan etti. Biz buna 'Saray'ın darbesi' diyoruz." (Kaynak: BBC Türkçe)