'Gönensin ortada, gençliğim en solda'

Sabah saatlerinde hayatını kaybeden gazeteci Okay Gönensin'in ardından Hasan Cemal, Umur Talu ve Yalçın Bayer'in de aralarında bulunduğu gazeteci arkadaşları anılarını sosyal medya hesaplarından anlattılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu sabaha karşı hayatını kaybeden gazeteci Okay Gönensin'in ardından gazeteci arkadaşları anılarını sosyal medyadan paylaştı. Uzun yıllar Cumhuriyet'te çalışan son olarak da Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yapan Gönensin'in vefatını Hasan Cemal Twitter üzerinden "Sevgili Okay Gönensin'i bu sabaha karşı kaybettik, içim yanıyor. Gazeteci milletinin başı sağolsun'' sözleriyle duyurdu.

Umur Talu Twitter hesabından Cumhuriyet gazetesinin yazıişlerinden bir fotoğraf paylaştı ve "34 yıl önce. Bugün çoğu cezaevinde olan Cumhuriyet Yazıişleri. Okay Gönensin ortada. Gençliğim en solda. Giden kalanı da parça parça götürüyor" yazdı.

Gönensin ile birlikte çalışan gazetecilerden Gündüz İmşir, Gönensin için "Fransız ekolünden gelen 24 saat gazetecilik yapan kıvrak bir zekaya sahip Türk medyasının önemli mihenk taşlarından birisiydi." derken onun sayesinde Hürriyet'ten Cumhuriyet'e geçişi ile idealine kavuştuğunu anlattı. İmşir üzüntüsünü şu sözlerle ifade etti: "Artık Yakup meyhanesinin hemen girişinde karşılaştığımız ve hemen yanağına bir öpücük kondurduğum Okay Gönensin'in yokluğuna alışmak kolay olmayacak. Hoşçakal usta...İyi ki seni tanıma Şeref'ine erişmişim...

"OKAY GÖNENSİN BENİM NEYİM?"

Cumhuriyet yıllarında birlikte çalıştıklarını anlatan Fatih Güllapoğlu ise Gönensin'i "sıkı bir entelektüel ve kitap kurdu" olarak tanımlarken iş dışında sofra arkadaşı da olduklarının altını çizdi.

Yalçın Bayer Gönensin'i Twitter hesabından "Ah be Okay (Gönensin) bize acı haberi saat 07.00'de Yildiray (Yakup) verdi. Evet kalp...Elim harflere gitmiyor, hepimizin başı sağolsun." sözleriyle uğurlarken "Okay Gönensin benim neyim?" diye yazan Barış Bil ise 1988'de henüz sigortasız çalışan bir foto-muhabiri olduğu dönemden itibaren Gönensin ile aralarındaki hukuku ve anılarını anlattı.

Yazar Ahmet Ümit ise Gönensin için "İyi bir arkadaş, sıkı bir polisiye severdi. Nurlar içinde uyusun..." derken Uğur Vardan gazeteci hakkında "Sinemaydı, müzikti, kitaptı; her bir şeyden ‘gerçekten’ anlayan gazeteciler kuşağındandı. / Okay Gönensin…" yazdı.

Gönensin ile Cumhuriyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde birlikte çalışan Adalet Can, gazeteciyi  "Üzerimde çok emeği olan sevgili Okay Gönensin'i kaybettik. Çok çok üzgünüm. Güle güle Okay abi..." cümleleriyle uğurlarken Belma Akçura ise Gönensin'in ardından "Okay Gönensin'i de kaybettik... Oysa daha dündü... Gazeteciler Cemiyeti'nin Meslek Etiği İlkeleri Kurulu'na koordinatör olmam için beni ilk o önermiş, elini ilk o kaldırmıştı... boşluğa düşünce anılar da yoruyor... Huzur içinde uyusun...." yazdı.