Yazar Yanlıç ve gazeteci Çakmakçı tutuklandı

Diyarbakır'da gözaltına alınan ve gazeteci Mehmet Çakmakçı ile yazar Hasip Yanlıç'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. 6 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gazeteci Mehmet Çakmakçı ile kapatılan Kürt Yazarlar Derneği üyesi Hasip Yanlıç’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2011 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içinde faaliyet yürüttükleri ve kapanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisi’nde çalıştıkları gerekçesiyle 4 Temmuz günü 15 kişi gözaltına alındı.

Bugün adliye götürülen 15 kişi, savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Gazeteci Mehmet Çakmakçı, KHK ile kapatılan Kürt yazarlar Derneği ve Kürt Pen üyesi Hasip Yanlıç’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, 6 kişiyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

4 Temmuz’da evinden gözaltına alınan Medyascopetv’de çalışan Mehmet Çakmakçı, daha önce KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı, Azadî Tv, Hayatın Sesi Tv gibi kurumlarda gazeteci olarak çalışmıştı.

Hasip Yanlıç ise çocuklar için yazdığı kitapların yanı sıra “Jimêryariya Giştî” (Genel Muhasebe) adlı kitaba da imza atmıştı. (DUVAR)