Kayyımla işsiz kalan sosyolog ortacı oldu

Batman Belediyesinde sosyolog olarak çalışırken bir gecede çıkarılan KHK ile işinden olan Heval hayatının her aşaması OHAL'den etkilendi. Belediyeye kayyım atanmasının ardından işsiz kalan Heval şimdilerde bir fabrikada ortacı olarak çalışıyor. Kendisini tehdit eden eşinin 'OHAL' gerekçesiyle yarıkapalı cezaevine gönderileceğini öğrenen Heval yaşamından endişe duyuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman Belediyesinde sosyolog olarak çalışan ismini paylaşmak istemeyen sosyolog kadın, kayyımın çalıştığı birimi kapatmasıyla işsiz kaldı. Eşinden şiddet gördüğü için ayrılmak isteyen sosyolog, bir fabrikada ortacı olarak çalışıyor: "Şiddet uygulayan eşimden ayrılıp yeni hayat kurmak istedim, kayyım işimden etti, cezaevinden beni tehdit eden eşim 'OHAL' gerekçesiyle yarı kapalı cezaevine gönderiliyor" Batman'da Belediyesi'nde çalışan sosyolog yaşadıklarını, Ekmek ve Gül'den Sevda Karaca'ya konuştuHaberde sosyolog için Heval ismi kullanılmış.

'HER TÜRLÜ ŞİDDETE MARUZ KALDIM'

Eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu dile getiren Heval "32 yaşımdayım. 10 yıllık evliyim, iki çocuğum var. Batmanlıyım. Dicle Üniversitesi Sosyoloji mezunuyum. 2007’de üniversiteyi bitirince Batman’a döndüm. Biraz erken oldu evlilik aslında. Herhalde sevgi, ilgi ihtiyacı... Eşimle mahalleden tanışıyorduk, çocukluktan. Üniversite bitene kadar konuştuk, üniversite bittikten sonra evliliğime ailemin karşı çıkacağını biliyordum. Onlara söylemeden evlendim. O ilkokul mezunu. Uyuşturucu bağımlısıymış, esrar kullanıyormuş. Şiddetin her türlüsünü yaşadım, psikolojik, fiziksel, cinsel her türlü şiddeti uyguluyordu" diye anlatıyor yaşadıklarını.

'BİR GECEDE ÇIKARILAN KHK İLE KAPANDI'

Batman Belediyesine kayyım atandıktan sonra işten istifası zorlanan Heval önce spor komplesine atanmış sonrasında istifa etmeye zorlanmış: 5 yıldır sosyolog olarak çalıştığım Batman Belediyesinin ortağı olduğu yardımlaşma dayanışma derneği OHAL sürecinde bir gecede çıkarılan bir KHK ile kapatıldı. Ben başka bir kuruma gönderildim, kadın spor kompleksine. Orada çalıştığım 4-5 ay boyunca kompleks tadilata alındı, sabah gidip mesai bitene kadar inşaatın içinde oturuyordum. Sonrasında kadın spor kompleksi “sadece kadınlara hizmet etmesin, erkeklere de hizmet etsin” denilerek dönüştürüldü. Ben o 4-5 aylık süreçteki ‘mesai doldurma’ durumundan rahatsız oldum ve sosyolog olduğumu, belediye bünyesinde başka işler de yapabileceğimi söyledim, ama herhangi bir geri dönüş olmadı. Doğrusu ben kayyım atandıktan sonra 4-5 ay çalışabileceğimi bile düşünmüyordum.

'KOCANDIR YUVAN YIKILMASIN'

Heval'in 'uyuşturucu bulunmaktan cezaevinde tutulan eşi 'OHAL yoğunluğu' gerekçesiyle yarı kapalı cezaevine gönderiliyor. Eşinden ölüm tehditleri alan Heval, "16 Temmuz gecesi yine şiddet... Artık çocuklarıma zarar verdiğini düşünmeye başladım. Daha önce pek çok kez karakola başvurum “Kocandır, yuvayı yıkmayın” diye reddedilmişti. Her red sonrası beni ve çocuklarımı daha fazla tehdit ediyordu. Sonra bir gün polis, uyuşturucu ihbarı ve şikayeti nedeniyle gelip evden aldı onu. Giderken bile, polislerin önünde beni tehdit etmeye devam ediyordu. On aydır yok, cezaevinde. Ben hiç görüşüne gitmedim, çocukları 3 defa yolladım. Sonra çocukların yanında bana küfrettiğini öğrendim ve bir daha çocuklarımı da yollamadım. Hayatımı yeniden düzene sokmak için çabalarken işimden edildim." diye konuşuyor.

HABERİN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ