HMO: Mitinge en az 1 milyon 500 bin kişi katıldı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, "Adalet Mitingi" hakkındaki tartışmalar üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Adalet Mitingi'ne en az 1.500.000 kişini katıldığı ifade edilebilir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Adalet Mitingi"ne katılım sayısı hakkındaki tartışmalar üzerine Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HMO) açıklama yaptı. Açıklama mitinge katılımın en az 1 milyon 500 bin kişi olduğu belirtildi.

CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı "Adalet Yürüyüşü", geçtiğimiz Pazar günü, İstanbul Maltepe'de yapılan mitingle sona erdi. Mitingin ardından katılımcı sayısıyla ilgili tartışma başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek mitinge 100 bin kişinin katıldığını söylerken; İstanbul Valiliği "175 bin kişi katıldı" şeklinde açıklama yaptı. CHP'li yetkileri açıklamalarında ise 1 milyon 500 bin kişinin üzerinde katılım olduğu belirtirken, CHP Parti Üyesi Mehmet Ali Çelebi 3 milyon kişinin katıldığını öne sürdü.

Tartışmalar üzerine HMO yazılı açıklama yaptı. Miting alanı ve trafiğe kapatılan bölümle birlikte toplam alanın 375 bin metrekare olduğu aktarılan açıklamada, en az 1 milyon 500 bin kişinin mitinge katılığının söylenebileceği belirtildi. Açıklama şu şekilde:

"Bir toprak parçasının sınırlandırılması ve yüzölçümünün belirlenmesi teknik bir konu olup, Harita ve Kadastro Mühendislerinin görev alanına girmektedir. Dolayısıyla kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması adına bu açıklama yapılmıştır.

Konuşmaların gerçekleştiği Maltepe Sahil Miting alanı yaklaşık 275.000 m2'dir. Ayrıca miting için trafiğe kapatılmış ve katılımcıların yer aldığı alan da yaklaşık 100.000 m2 dolayındadır. Toplamda 375.000 m2 alanda yurttaşlarımız mitinge katılım sağlamışlardır. Katılımcı sayısının hesaplanmasında teknik olarak genelde m2'ye 3 ile 6 arasından insanın yer aldığı kabul edilmektedir. Dolayısıyla 'Adalet Mitingine' en az 1.500.000 kişini katıldığı ifade edilebilir." (HABER MERKEZİ)

Mitingin matematiği: Kaç kişi vardı?Mitingin matematiği: Kaç kişi vardı?