Kandıra'da HDP'lilere engelleme

Kandıra Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen HDP'li vekillere izin verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Yürüyüşü'ne bugün Kandıra sapağında katılacak HDP milletvekillerinin Kandıra Cezaevi önünde yapmak istedikleri açıklamaya OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.

Yürüyüşe katılım öncesinde cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcıları Beycan Taşkıran, Saruhan Oluç, Sezai Temelli, MYK üyeleri Beyza Üstün, Murad Mıhçı, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, milletvekilleri Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapması engellendi. Kandıra sapağında durdurulan heyete polis ekiplerince sözlü talimat gereği heyetin geçişine izin verilemeyeceği söylendi. Heyet bu uygulamayı geçerli kılan bir belge görmek istedi ancak bir belge gösterilmedi.

GAZETECİLERE DE İZİN YOK

Polisler ayrıca, basın açıklamasını takip eden basın mensuplarının ekipmanlarına el konulacağını, basın mensuplarının alandan ayrılmaması halinde gözaltı işlemi yapılacağını söyledi. Bunun üzerine cezaevine giderek cezaevi müdürüyle görüşme yapmak isteyen heyetin bu isteği de engellendi.

KEMALBAY: KARANLIĞI GÖSTEREN BİR DURUM

Olay üzerine kısa bir değerlendirme yapan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Engellemeye ilişkin herhangi bir belge yok. Resmi bir bildirim yok. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlığı gösteren bir durum. Bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, olayı Twitter hesabından şöyle duyurdu:

"Kandıra Cezaevi'ne gidişimiz önünde ilk engel! Beş km'den yakına yaklaşılmayacakmış"

"Bize gelen talimat üzerine sizi geçiremeyiz. Talimatı kimin verdiğini size söyleyemeyiz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP izin Kandıra